Hlavní obsah

Věříme tomu, co chceme dělat, burcuje chomutovský útočník Vantuch

Z takřka beznadějné situace na dně extraligové tabulky se hokejisté Chomutova postupně zvedli a momentálně ztrácejí ze třináctého místa na dvanácté Karlovy Vary „jen“ sedm bodů. A živí naději, že by se mohli přece jen vyhnout hrozící baráži o udržení. „Snažíme se na sobě pracovat a věříme tomu, co chceme dělat,“ říká chomutovský útočník Lukáš Vantuch k aktuální pozici Pirátů v soutěži.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Lukáš Vantuch z Chomutova se raduje poté, co vstřelil rozhodující gólu zápasu proti pražské Spartě.

Článek

Vstup do nového roku se vám osobně vydařil. Vstřelil jste vítězný gól Chomutova na ledě Sparty a následně jste brankou přispěl i k vítězství nad Vítkovicemi. Jak si toho vážíte?

Především jsem rád, že jsme z posledních dvou zápasů získali šest bodů. A že jsme to s Vláďou Růžičkou mladším vzali střelecky na sebe, to je další plus. Já skóroval dvakrát, Vláďa dokonce třikrát.

Nálada v týmu je už asi lepší než před několika měsíci.

Po Vítkovicích jsme měli jeden den volno. Chce to znovu přijít, obrazně řečeno obout pracovní body a jít do toho. Ale že bychom po dvou výhrách hovořili o nějaké sérii, to ne. Hlavně je potřeba na to navázat. Snažíme se v poslední době extrémně pracovat. Ovoce nepřichází hned druhý den, ale trvá nějaký čas, než se dřina projeví. Třeba to už přišlo právě teď i s výhledem do budoucna.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Zleva Lukáš Vantuch a brankář Justin Peters z Chomutova a Zach Sill ze Sparty.

V čem spočívá extrémní práce?

Nechci to pitvat do puntíku. Prostě každý den necháme na tréninku i v zápasech sto procent a jdeme regenerovat. To je úsilí, kterému věříme a chceme ho dělat.

Jak velkou vidinou je opuštění třináctého místa a vyhnutí se baráži?

Díváme se sami na sebe a máme další zápas v pátek v Pardubicích, který toužíme vyhrát. Tabulka se bude řešit až na konci sezony.

Reklama

Související témata: