Hlavní obsah

Za dva body z ledu lídra určitě nadávat nebudeme, řekl plzeňský Petr Straka

Třinec

Téměř celé utkání plzeňští hokejisté v Třinci vedli. Hned v úvodu i o dva góly. Zopakovat výhru za tři body, s níž odjížděli domů před třemi měsíci zatím jako poslední extraligový tým v sezoně, ale nedokázali. Sedmadvacet vteřin před třetí sirénou ale srovnal Martin Růžička a zajistil Třinci alespoň bod. Výhru 6:5 v nájezdech trefil Ondřej Kratěna. „Jsou to dva body z venku od soupeře, který je na prvním místě. Určitě nadávat nebudeme," řekl útočník Plzně Petr Straka, který se na divoké přestřelce podílel třemi body za gól a dvě nahrávky.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Petr Straka z Plzně dává gól brankáři Třince Šimonu Hrubcovi

Článek

Šest gólů Třinci na jeho ledě v extralize dlouho nikdo nedal. V této sezoně nikdo. Těší to?

No, fanouškům se to asi muselo líbit. Pro trenéry a obránce to bylo asi ale až trošku moc divoké. Bylo vidět, že se potkala dvě kvalitní mužstva a hokej tomu odpovídal. I podle výsledku je znát, že když si my nebo oni vypracujeme šanci, tak ji využijeme. Jsme rádi, že jsme nakonec urvali alespoň ty nájezdy, i když jsme měli je třem bodům blízko. Ale dva body odtud jsou zlaté. Třinec je strašně těžký soupeř, bereme to.

Ztratili jste dvougólové vedení, a přestože jste téměř stále vedli, už to bylo jen o gól. Je to důvod, proč nemáte tři body?

Bylo to strašně těžké. Kolikrát jsme měli pocit, že máme i víc ze hry, i šance na další gól, ale přišla jejich přesilovka nebo brejk a srovnali. Psychicky to bylo náročné. Góly padaly nám i jim. Nebyl to asi úplně ideální zápas pro gólmany, ti z toho nebudou úplně nadšení.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Ondřej Kratěna, Jaroslav Kracík a Lukáš Pulpán z Plzně se radují z gólu.

V první třetině jste rychlým hokejem domácí přehrávali. Je to návyk z Ligy mistrů?

Asi nám v tom pomohla. Frolunda byla špičkový mančaft, vůbec na nic nebyl čas. A i když to nedopadlo podle představ, snažili jsme se z toho vzít nejlepší a přenést to do ligy.

Třikrát jste po faulech přišli o přesilovku, v níž jste mohli získat náskok zpátky. Nemrzí to?

Je to škoda, byly tam asi malé fauly, někdy se to takhle sejde. Měli jsme i další přesilovky, ale nepovedlo se nám to. Někdy příště si nimi zase pomůžeme. Tentokrát to naštěstí vyšlo i bez nich.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Brankář Třince Šimon Hrubec dostává gól.

Plzeň je týmem, který naposledy dokázal v Třinci vyhrát za tři body. Sedí vám jeho hra?

To jsem ani nevěděl. Je to trošku jiný soupeř než většina týmů v lize. Chtějí hrát hokej, chtějí být aktivní. Tím se nám otevírá prostor na brejky. My hrajeme to samé, divácky to bylo atraktivní. Nájezdy jsme taky zvládli, jsme za to rádi.

Je dobré pro tým, že jste dali šest gólů a zvládli jste to i bez bodů Jana Kováře?

Myslím, že jo. Samozřejmě, Guli i Kovy jsou špičkoví hráči, góly a body pravidelně sbírají každý zápas. Je super vědět, že když třeba, nechci říct neměli dobrý zápas, ale když neměli body, tak se ukázali jiní.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.