Hlavní obsah

Překvapení na Spartě! Kapitán odchází

Třinec
Aktualizováno

Hotovo, přestup je oficiální. Hokejová Sparta přišla o svého kapitána. Petr Vrána bude hrát za Třinec. Sparťanský útočník už ve čtvrtek ráno nabral směr Slezsko. Opačným směrem míří jiný forvard Roberts Bukarts, na kterého získali sparťané opci i pro další sezonu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový útočník Petr Vrána opouští Spartu a míří do Třince.

Článek

Třinec ve čtvrtek hraje v Chomutově, ale Vrána do utkání nenastoupí, protože 38. kolo odehrál za Spartu už proti Brnu. Podle pravidel nemůže nastoupit v jednom kole dvakrát.

Vrána byl nejproduktivnějším hráčem týmu, ve 37 zápasech nasbíral 26 bodů (8+18), přesto Spartu opouští. Bukarts v třineckém dresu odehrál 33 duelů a získal 19 bodů (5+14). V minulých třech sezonách nastupoval za Zlín a nastřílel 59 gólů, u Ocelářů ale tak produktivní nebyl.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Brankář Pardubic Ondřej Kacetl a útočník Třince Roberts Bukarts.

„Je to rozhodně výrazná změna na naší soupisce, přicházíme o top centra. Petrovi běží poslední rok jeho tříletého kontraktu, Třinec o něj projevil velký zájem a předložil mu dobrou nabídku. Petrovi dávalo smysl na ni kývnout," řekl trenér pražského celku Uwe Krupp.

Sparta si od Vrány slibovala góly, jenže jeho osm tref v 26 utkáních očekávání nenaplnilo. A přišla kritika. Tvrdě se do lídrů pustil například sportovní ředitel Sparty Michal Broš, který pro Sport uvedl, že je z projevu Vrány zklamaný. Že Vrána musí být hnacím motorem a pravým kapitánem, který musí dělat svoje spoluhráče lepšími.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový útočník Sparty Petr Vrána.

„Po tom posledním článku v novinách jsem začal přemýšlet, jestli nebude lepší pro obě strany, když odejdu. A toto je výsledek. Přiznám se, že jsem rád, že jsem v Třinci. Je to pro mě v podstatě nová zkušenost, protože v celé své kariéře jsem v rozběhnuté sezoně přestupoval do jiného klubu jen jednou v životě. Těším se hodně, chtěl bych tady odvést co nejlepší práci, podávat výkony, které pomůžou týmu, aby všichni byli spokojení," uvedl Vrána pro oficiální web Ocelářů.

„Je mi to líto, ale rozumím jeho rozhodnutí. Neznám všechny detaily této výměny, Petr ale viděl Třinec jako dobrou příležitost, tu nejlepší pro něj a jeho rodinu. Na ni prostě někdy musíte brát ohled. Nevyčítám mu, že nás opouští v rozjeté sezoně," uvedl Krupp.

Vrána hrál za Spartu třetí sezonu. V první nastřílel 21 branek, loni už ale jen sedm. Před tou aktuální převzal kapitánské céčko. Nyní odchází, do Sparty místo něj jde lotyšský reprezentant Roberts Bukarts.

"Robertsovi se zatím u nás nedařilo podle představ a Sparta o něho projevila před časem zájem. Hodně o něj stáli, jenže my víme, jak vysoké kvality Roberts má, proto jsme požadovali adekvátní náhradu. Petr Vrána byl naší první volbou, jsou to typologicky podobní hráči, oba dva jsou kreativní a věříme, že tato výměna, na které se pracovalo delší čas, pomůže oběma klubům," řekl sportovní ředitel Třince Jan Peterek.

"Když se objevila možnost získat Robertse Bukartse, jehož sezona se v Třinci nevyvíjela podle představ klubu ani hráče, a Třinec projevil zájem o Petra Vránu, který byl u nás vlastně v totožné situaci, a navíc mu ve Spartě končila smlouva, rozhodli jsme se po dohodě s trenéry a Petrem samotným, že by to pro všechny mohla být zajímavá výměna," přidává pohled druhé strany sportovní manažer Sparty Michal Broš.

„Petrovi tímto chceme poděkovat za práci, kterou v našem klubu za necelé tři sezony odvedl, a přejeme mu hodně štěstí na jeho další štaci," dodal Broš.

Který z týmů na výměně Petra Vrány za Robertse Bukartse vydělal?
Sparta
19,3 %
Třinec
80,7 %
Celkem hlasovalo 6440 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín