Hlavní obsah

Třinec - Ml. Boleslav 2:5Třinec prohrál s Mladou Boleslaví a přišel o vedení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Látal 0 : 1
24. Žejdl 0 : 2
36. Chmielewski 1 : 2
38. Kousal 1 : 3
41. Němeček 1 : 4
51. Skalický 1 : 5
55. Růžička 2 : 5
Záznam online reportáže

Třinec

Hokejisté Třince prohráli ve 39. extraligy s Mladou Boleslaví 2:5 a utrpěli nejvyšší domácí prohru v sezoně. Premiéru si v dresu Ocelářů odbyl Petr Vrána, který nastupoval ve středu druhého útoku a nebodoval. Na výhře Středočechů se podepsal gólem a přihrávkou Martin Látal, dvakrát asistoval Jakub Klepiš a Pavel Musil. Třinec přišel o vedení v soutěži.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Mladé Boleslavi oslavují gól proti Třinci.

Článek

Vrána nastupoval s Růžičkou a Draveckým, a na led chodil v oslabeních i přesilových hrách. Ocelářům se do sestavy vrátili uzdravení Gernát a Werek, přesto postrádali pětici hráčů základní sestavy (Krajíček, Galvinš, Roth, Adamský, Cienciala), a na jejich výkonu absence byly znát. Soupeře od druhé třetiny pouštěli do mnoha přečíslení.

Třinec byl v úvodní třetině aktivnější, přesto odcházel do kabin za stavu 0:1. Jediný gól dal v jejím závěru Látal po teči Pláňkovy střely od modré čáry. Předtím velmi agilní Werek už ve třetí minutě zahodil sólový únik, když nenašel volné místo mezi Růžičkovými betony. V domácích přesilových hrách střílel dvakrát nebezpečně Hrňa a Kovařčík po hezké individuální akci Růžičky, v níž se zbavil Hrdinky, netrefil odkrytou branku.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Mladoboleslavský brankář Jan Růžička inkasuje gól v duelu s Třincem.

Mladá Boleslav udeřila podruhé ve 24. minutě z přečíslení dva na jednoho, které zakončil střelou mezi betony třineckého brankáře Žejdl. Od té chvíle hosté převzali iniciativu a vedení mohli několikrát zvýšit. Ve dvou největších šancích nedotáhl Klepiš nájezd do gólové podoby. V prvním případě jeho bekhendovou kličku chytil Hrubec, podruhé z forhendu přestřelil.

A tak domácí trestali hezkou kombinací čtvrtého útoku, kterou do zcela prázdné branky zakončil Chmielewski. S hosty ale gól neotřásl. Kotvan v brejku ještě přestřelil, ale v další akci "vymetl" horní růžek branky Kousal. Situaci navíc Třinci ztížil hned po patnácti sekundách třetí části Němeček, který stal na konci dobře sehraného brejku tři na dva.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Útočník Jakub Klepiš z Mladé Boleslavi se marně snaží překonat Šimona Hrubce v brance Třince. Přihlíží obránce David Musil.

Oceláři během týdne smazali v Liberci ve třetí třetině ztrátu z 0:3, ale pozorná obrana hostů je do velkých šancí nepouštěla. Naopak Hrubec v dalším úniku vychytal Kousala. Středočeši ale pátý gól přidali, když Skalický tečoval střelu Dlapy a vyhnal třineckého gólmana na střídačku. Domácí poté už jen zkorigovali výsledek gólem Růžičky v přesilové hře.

HC Oceláři Třinec - BK Mladá Boleslav 2:5 (0:1, 1:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 36. Chmielewski (M. Kovařčík, O. Kovařčík), 55. Martin Růžička (Werek, Polanský) - 18. M. Látal (Pláněk, P. Musil), 24. Žejdl (M. Látal, P. Musil), 38. P. Kousal (Flynn), 41. Němeček (Klepiš, Vondrka), 51. Skalický (Dlapa, Klepiš). Rozhodčí: Hribik, Veselý - Gebauer, Lučan. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. Diváci: 4627.
Třinec: Hrubec (51. Daneček) - Gernát, M. Doudera, Adámek, D. Musil, Matyáš, Zahradníček - Chmielewski, Marcinko, Werek - Martin Růžička, P. Vrána, Dravecký - Hrňa, Polanský, Svačina - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hladonik. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.
Mladá Boleslav: J. Růžička - Němeček, Bernad, Kurka, Kotvan, Pláněk, Dlapa, Hrdinka - Vondrka, Klepiš, Skalický - D. Šťastný, Žejdl, L. Pabiška - M. Látal, P. Musil, R. Zohorna - P. Kousal, T. Knotek, Flynn. Trenéři: M. Hořava, Rulík a Patera.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice