Hlavní obsah

Procházka se na nároďák cítí

KLADNO

Střeleckou formu jako hrom si drží kladenský forvard Martin Procházka. Začátkem ledna třemi góly sestřelil Slavii, v neděli stejným kouskem vyřídil Vítkovice. S hokejovým druhem Pavlem Paterou táhnou Kladno vstříc play-off. "Je radost se na ně dívat," ocenil jejich včerejší práci trenér Vítkovice Miroslav Fryčer.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Útočník Kladna Martin Procházka.

Článek

Procházka s Paterou nastoupili naposledy za reprezentaci v roce 2003. Zdá se, že se schyluje k velkému návratu! "Jestli se na nároďák cítím? Ano," odpovídá Procházka bez váhání. Jeho střelecké řádění, které jej vyneslo do čela tabulky střelců, reprezentačnímu kouči Aloisi Hadamczikovi nemohlo uniknout. "Jsme spolu v kontaktu už déle," přiznává čtyřiatřicetiletý forvard.

Jenže spolu se svými spoluhráči má před sebou těžkou šichtu - Kladno sice po včerejšku je v desítce zajištující postup do vyřazovacích bojů, na jeho zaváhání ale čeká smečka pronásledovatelů. I od toho se bude odvíjet možný návrat dua P+P do reprezentace. "Máme takovou dohodu, že když budeme ve hře o play-off, dostaneme volno. Pokud už bude o postupujících, může se stát, že se v reprezentaci objevíme," připouští olympijský vítěz a čtyřnásobný mistr světa

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice