Hlavní obsah

Náhradník Dolejš trápil Indiány. Kovářův gól? Takhle na konci to bolí, lituje brankář Vítkovic

Plzeň

Vytáhl několik parádních zákroků a hokejisty Škody místy přiváděl k zoufalství. Daniel Dolejš se přesně po měsíci objevil od úvodního buly ve vítkovické brance a málem se stal opěvovanou postavou středečního duelu. Za zraněnou jedničku Patrika Bartošáka velmi dobře zaskočil, i když cenné body na horkém plzeňském ledě s Ostravany nakonec neoslavil.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Radost vítkovických hráčů z gólu. Zleva Daniel Krenželok, Šimon Stránský, Patrik Zdráhal a Jan Schleiss.

Článek

„Hrozná škoda, že jsme neodvezli aspoň bod. Bohužel jsme si nepohlídali situaci před vyloučením a v přesilovce dostali gól. Honza Kovář to pěkně trefil. Přitom jsem v první chvíli myslel, že puk letí vedle. Takhle na konci inkasovat to fakt bolí," popisoval vítěznou střelu Západočechů rodák z Humpolce.

V neděli 13. ledna pomohl jednačtyřiceti zákroky k vítězství 4:1 nad Karlovými Vary. Následujících šest extraligových duelů pak kryl záda Bartošákovi, jenž minulý týden přišel kvůli problému s přitahovačem o start na Švédských hrách. Uzdravit se nestihl a šanci tak popáté v sezoně dostal Dolejš.

„Věděl jsem už od pátku, že půjdu do brány. Mám radost, že jsem se do ní dostal, když ale nevyhrajete, nemáte ze zápasu radost," ušklíbl se čtyřiadvacetiletý gólman. V Plzni, která doma ovládla osm z posledních devíti zápasů, lapil celkem čtyřiatřicet ran. V početní výhodě se za stavu 2:2 blýskl krásným semaforem proti střele Poura.

„Chytal opravdu perfektně, byl náš nejlepší hráč. Podržel nás a za góly nemohl. Plzeň si vytvořila asi dvanáct tutovek a on jich deset chytil," vysekl Dolejšovi poklonu útočník Patrik Zdráhal, jenž na ledě působil hodně sebevědomě.

Obstaral první trefu hostů a ozdobil tak svůj dvoustý start v nejvyšší soutěži. „To jsem ani nevěděl. Dres na památku asi nedostanu, to spíš dostávají pětistovkaři a vyšší čísla," usmíval se reprezentační forvard. Náladu mu však pokazil výsledek. Jeho tým navíc utrpěl už pátý venkovní nezdar v řadě. „Bod z Plzně by byl zlatý. Ale oni mají prostě hráče, kteří v přesilovkách dokážou rozhodnout," posteskl si po porážce 2:4.

Reklama

Související témata: