Hlavní obsah

Plzeň nečekaně padla s Olomoucí, Liberec drtivým finišem otočil šlágr s Hradcem

Praha
Aktualizováno

V úvodním utkání 48. kola hokejové Tipsport extraligy prohrály poslední Pardubice se Zlínem 2:4. Berani získali důležité body v boji o desítku. Mladá Boleslav si poradila s Chomutovem. Výhra 4:1 vypadá jasně, ale Středočeši složili na lopatky Piráty definitivně až dvěma góly v posledních dvou minutách. Liberec ve šlágru kola vyhrál nad Hradcem Králové 6:3. Dramatickou bitvu Tygři rozhodli třemi zásahy během posledních šesti minut, dvě trefy zaznamenali dokonce v oslabení. Litvínov prohrál s Kometou Brno 3:4. Vítkovice si pak poradily s Karlovými Vary a vyhrály 4:2. Plzeň v posledním nedělním duelu podlehla nečekaně Olomouci 1:2 a na první místo ztrácí pět bodů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor libereckého gólu Petr Jelínek a jeho oslava.

Článek
Fotogalerie

Hokejisté Zlína se statečně perou o místo v desítce. Vyhráli šestý ze sedmi posledních extraligových zápasů. Na ledě Pardubic k úspěchu dokráčeli bez větších problémů a potvrdili, že se jim proti Dynamu daří. Vyhráli už šestý vzájemný zápas v řadě.

V pardubickém dresu oslavil 900. extraligové utkání dlouholetý kanonýr Petr Sýkora. Ve druhé třetině snížil na 1:2, pak se ještě asistencí podílel na gólu Eklunda, po němž byl stav 2:3. Nakonec ale Zlín v oslabení v předposlední minutě do prázdné klece pečetil výhru trefou na 4:2.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva brankář Zlína Libor Kašík, Luboš Horký z Pardubic a Ralfs Freibergs ze Zlína.

Hradec nezvládl koncovku

Šlágr kola mezi vedoucím Libercem a třetím Hradcem Králové nabídl dramatickou podívanou plnou zvratů. Mountfield, který ztrácí na Bílé Tygry jen tři body, nabral manko po zásahu Kvapila, ale nakonec vedl po první třetině 2:1. Domácí Kvapil totiž za stavu 1:1 neproměnil trestné střílení.

V prostřední dvacetiminutovce sice pojistil náskok Hradce svou druhou trefou v utkání Tomáš Vincour, Tygři ale zabojovali a po druhé třetině se šlo do kabin za stavu 3:3. Remízový stav držel ještě chvíli před koncem, pak ale přišel gólový uragán Severočechů. Ti dali tři góly, dvakrát udeřili dokonce v oslabení a slaví jasné vítězství.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Hradce se radují z gólu.

Boleslav odmítla v závěru drama

V dramatickém duelu šli do vedení domácí až ve 25. minutě Skalickým, ale necelé dvě minuty před koncem třetiny smazal manko přesilovkovou trefou Fin Marjamaki. Na začátku třetí části hry se pak ale prosadil slovinský útočník Kovačevič a Boleslav měla k vítězství blíž.

Dramatickou koncovku zvládl lépe domácí tým. Kovačevič zvýšil na 3:1 a výsledek pečetil v poslední minutě zkušený Klepiš.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva Filip Koffer a Patrik Poulíček z Pardubic a Lukáš Pabiška z Mladé Boleslavi.

Litvínov prohrál třetí zápas v řadě

Litvínov je zatím jedenáctý, ale po třetí porážce v řadě zůstává o tři body za Spartou. Severočeši v bitvě s úřadujícími mistry museli neustále dohánět ztrátu. Po první třetině měli po zásahu Holíka jen jednogólové manko, po druhé dvacetiminutovce pak prohrávali dokonce 1:3. Ale dál se prali o naději.

Tu dal Vervě v sedmé minutě třetí části hry gólem Jurčík. Kometa, která hrála bez potrestaného Martina Erata, však brzy opět navýšila náskok. Po chybě domácích na útočné modré čáře ujel Dočekal a propálil gólmana - 2:4. Pak sice ještě snížil Hübl, ale na bodový zisk to Litvínovu nestačilo.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Brankář Litvínova Michael Petrásek sleduje situaci před brankou, kde operují Silvester Kusko z Brna a Jan Ščotka z Litvínova.

Vítkovice naposledy promrhaly vedení 3:0 nad Třincem a prohrály 3:4. Čekalo se, zda je to nějak poznamená pro utkání s Chomutovem. Po bezbrankové první třetině byla k vidění divočina. Během příštích dvaceti minut hry Piráti prohrávali, pak během následujících čtyř minut otočili skóre ve svůj prospěch, ale ještě před odchodem do kabin dvakrát inkasovali. Během jednadvaceti sekund totiž skóroval zkušený Rostislav Olesz.

Karlovy Vary se tak blížily k osmé porážce v řadě. Tu zpečetil trefou do prázdné branky chvíli před koncem vítkovický Šidlík.

Hokejisté Plzně jsou dál na druhém místě, vedoucí příčka se jim však po porážce 1:2 s Hanáky vzdálila na pět bodů. Hanáci v pátek zvítězili nad vedoucím Libercem a teď dokázali složit na lopatky i Indiány. Základ k úspěchu udělali v první třetině, kdy vstřelili dva góly a utkání již neztratili.

48. kolo hokejové extraligy
Pardubice - Zlín 2:4
Branky: 28. Sýkora, 56. Eklund - 5. Kulda, 12. Honejsek, 36. Ferenc, 59. Fořt.
Litvínov - Brno 3:4
Branky: 39. Kašpar, 47. Jurčík, 58. Hübl - 14. Holík, 40. Zaťovič, 42. Vondráček, 50. Dočekal.
Ml. Boleslav - Chomutov 4:1
Branky: 25. Skalický, 48.  a 59. Kovačevič, 60. Klepiš - 39. Marjamaki.
Vítkovice - Karlovy Vary 4:2
Branky: 37. a 38. Olesz, 23. Kucsera, 59. Šidlík - 25. Griger, 27. Eminger.
Liberec - Hradec Králové 6:3
Branky: 7. Kvapil. 27. a 56. Jelínek, 30. Hudáček, 55. a 60. Derner - 9. Smoleňák, 13. a 22. Vincour.
Plzeň - Olomouc 1:2
Branky: 36. Jones - 7. Jergl, 20. Irgl.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín