Hlavní obsah

Liberec se proti Slavii blýskl pěti využitými přesilovkami v řadě

Josef PešoutPrávo

Čtyři vítězství po sobě během osmi dní při souhrnném skóre 22:3, ofenzivní herní projev plný nápadů a kvalitní defenziva. Taková je aktuální vizitka Bílých Tygrů z Liberce, kteří mají v čele hokejové extraligy už osmibodový náskok. Nadšení zaplavilo Tipsport Arenu i po přesvědčivém nedělním vítězství 7:2 nad Slavií.

Článek

"Očekávali jsme těžký zápas, ale hodně nám pomohl gól Jiruše už po 18 sekundách, a pak jsme dění kontrolovali velice dobrým způsobem až do konce. Nedělám to často, ale tým chválím za přístup, bojovnost i herní jistotu," ocenil trenér Josef Paleček, jehož svěřenci proměnili pět přesilovek po sobě.

"Místo přehnané kombinace až do prázdné branky jsme stříleli ze všech pozic a bylo to znát," těšil se kouč ze čtvrté výhry nad pražským rivalem v sezóně. "První zápas doma jsme se Slavií prohrávali 1:4 a ještě jsme stav otočili. To nám asi dodalo sebevědomí i pro další vzájemné bitvy," přemítal útočník Andrej Podkonický, který se na nedělním výsledku podílel gólem a asistencí.

Odevzdanost Slavie Podkonického překvapila

"Tři naše rychlé trefy v první třetině Slavii položily. Její odevzdanost mě překvapila, vždyť je nejlepší z celé extraligy na soupeřově ledě. My ji ale prakticky k ničemu nepustili," rozebíral slovenský centr a pochvaloval i spolehlivou obrannou činnost. "Hnilička chytá výborně, drží mužstvo nahoře," mínil Podkonický. Gólman přitom má dlouhodobé potíže s ramenem. "Zranění si Hnilička přivezl z reprezentační akce v Moskvě a pořád to cítí," připouští manažer klubu Ctibor Jech.

Slavia v ničem nepřipomínala tým, který v pátek vyhrál 7:0 v Třinci. "Od začátku sezóny nás provázejí obrovské výkyvy. Zápasy se střídají jako den a noc. Po uspokojení přijde propadák a marně si nad tím lámeme hlavu," pravil s hořkostí v hlase asistent trenéra Ondřej Weissmann a nechtěl se vymlouvat na absenci nemocného brankáře A. Svobody. "Tentokrát jsme postrádali nejen Svobodu, ale dvacet hokejistů, kteří by podali extraligový výkon," dodal trpce.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice