Hlavní obsah

Jako smyslů zbavený. Pardubický bek zasypával bezbranného soka pěstmi. Jaký dostal trest?

Praha
Aktualizováno

Zahodil rukavice a jako smyslů zbavený začal pěstmi mlátit do královehradeckého útočníka Daniela Rákose, který přitom o jakoukoliv šarvátku vůbec nejevil zájem. Hokejový obránce Pardubic Jacob Cardwell za své běsnění v pátečním duelu závěrečného 52. kola základní části extraligy obdržel od rozhodčích trest na pět minut a do konce utkání za hrubost. Dodatečný flastr nyní přichází od disciplinární komise, která Kanaďanovi zastavila činnost na jeden soutěžní zápas.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Obránce Jacob Cardwell z Pardubic.

Článek

K incidentu došlo necelých pět minut před koncem východočeského derby, které domácí Pardubice vyhrály 4:2.

„Cardwell napadl údery pěstmi bez rukavic v přerušené hře Daniela Rákose, přičemž v tomto jednání pokračoval i potom, co oba upadli na hrací plochu a protihráč měl minimální možnost se zásahům bránit," shledal po prostudování videozáznamu předseda disciplinární komise Viktor Ujčík.

Cardwellovi udělil jednozápasový trest za bitku. Vyšší postih nevynesl i proto, že šestadvacetiletý zadák nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán a Rákos neutrpěl v šarvátce zranění. Cardwell tak vynechá úterní utkání prvního kola skupiny o umístění v Litvínově.

Finanční pokutu ve výši deseti procent základní měsíční odměny za nafilmovaný pád obdržel jiný kanadský obránce, Jérémie Blain ze Sparty.

Ten v pátečním utkání s Libercem zneužil předchozího kontaktu s holí protihráče Petra Jelínka k tomu, aby se úmyslným upuštěním hole a rezignací na pokračování ve hře pokusil ovlivnit úsudek rozhodčích a získat výhodu pro vlastní mužstvo. Sudí Hejduk s Pražákem v zápase udělili Jelínkovi dvouminutový trest za sekání.

Reklama

Související témata: