Hlavní obsah

Fanoušci Komety polili rozhodčího pivem, trestu neunikly ani Vítkovice a Mladá Boleslav

Praha

Den po mastné 170tisícové pokutě a podmínečném uzavření stadionu pro Plzeň přichází disciplinární komise hokejové extraligy s finančními tresty i pro další tři kluby nejvyšší soutěže. Brněnská Kometa musí zaplatit deset tisíc, Vítkovice a Mladá Boleslav pak poloviční částku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fanoušci Komety Brno.

Článek

Kometa pyká z rozhodnutí předsedy disciplinárky Viktora Ujčíka za své fanoušky, kteří 1. března v průběhu utkání 49. kola základní části s Vítkovicemi hned dvakrát polili pivem rozhodčího. Ujčík při stanovení desetitisícové pokuty přihlédl k tomu, že zápas nemusel být přerušen ani nedošlo k ohrožení zdraví či bezpečnosti jeho účastníků.

Vítkovice musí zaplatit pět tisíc za promítání brankové situace na kostce nad ledem během zkoumání záznamu videorozhodčím v duelu 50. kola s Hradcem Králové. Promítání sporných situací při jejich posuzování je až do vynesení výroku hlavního rozhodčího zakázáno.

O pět tisíc přijde i Mladá Boleslav. Její příznivci v závěrečném 52. kole proti Třinci vhodili ve druhé třetině na ledovou plochu lahev. Nikdo z účastníků utkání nebyl zasažen a duel se nemusel přerušovat.

Reklama

Související témata: