Hlavní obsah

Osudová svačinka v Chomutově. Většina Pirátů má střevní problémy

Aktualizováno

Hokejisty Chomutova čeká velmi důležitá část sezony, budou hrát o udržení v extralize, v posledních hodinách ale mají jiné starosti. Střevní potíže totiž postihly drtivou většinu základního týmu Pirátů, takže minimálně duel pátečního kola play out s Karlovými Vary odehraje kombinovaná sestava ze členů širšího kádru a juniorů.

Foto: David Taneček, ČTK

Chomutov má problém s hráči. S nadsázkou se dá řict, že kdo se přihlásí, může nastoupit.

Článek

„Po středečním tréninku měli hráči svačinku jako každý týden. Bohužel v ní zřejmě byla salmonelóza, jak ukazuje test jednoho z hráčů. Další je postupně absolvují také. Nicméně i u nich se objevily velké střevní problémy a zvracení, takže předpokládáme, že na tom budou stejně. Vše řešíme s Krajskou hygienickou stanicí," řekl šéf klubu Stanislav Mikšovič.

Ve středu hráči trénovali a ve čtvrtek odpoledne měl kouč Vladimír Růžička k dispozici zhruba deset hráčů včetně tří brankářů.

„Páteční zápas odehrajeme v kombinované sestavě, ale v tuhle chvíli neumím říct, kdy budou všichni hráči stoprocentně k dispozici, protože léčení může trvat i několik týdnů," dodal Mikšovic.

Baráž o nejvyšší ligu startuje 29. března. Z extraligy ji budou hrát Pardubice a Chomutov. O dvojici z první ligy se stále hraje. Nejblíže je k postupu nyní Kladno a České Budějovice.

Reklama

Související témata: