Hlavní obsah

Fantastický Jágr vrací Kladno do extraligy, Budějovicím nasázel čtyři góly! Chomutov padá

škv, panSport.cz
Aktualizováno

Je hotovo! Hokejisté Kladna si s definitivní jistotou zajistili účast v dalším ročníku extraligy, když v 10. kole barážové skupiny zvítězili na ledě Českých Budějovic 4:2. O všechny branky vítězů se postaral Jaromír Jágr, na dvě trefy mu nahrával Tomáš Plekanec. Ve druhém utkání zdolal Chomutov domácí Pardubice 3:0, ani tato výhra však Pirátům k udržení nejvyšší soutěže nepomohla.

Kladno slaví postup do extraligyVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Výhra a na nic jiného se nemuseli ohlížet. S tímto vědomím vstupovali hokejisté Kladna do utkání na ledě Českých Budějovic. A svůj cíl začali také hned naplňovat. Do hlavní role se dosadila největší hvězda Rytířů Jaromír Jágr, když už v 6. minutě využil přesilovou hru a poslal hosty do vedení.

Tím však galavečer české legendy teprve začal. O necelé tři minuty později prostřelil domácího gólmana podruhé a zajistil středočeskému týmu klid.

Foto: Petr Skřivánek, ČTK

Zleva Jaromír Jágr a českobudějovičtí David Gilbert a brankář Jan Strmeň (vzadu).

A od nejproduktivnějšího Evropana v historii NHL to nebylo zdaleka vše. Ve druhé třetině se ke slovu dostal v 25. minutě, kdy chytrou tečí za bezmocného Strmeně završil hattrick.

Domácí i přes nepříznivý vývoj zápas nezabalili. V polovině utkání snížil Doležal, na jednobrankový rozdíl upravil v 38. minutě Beránek. Nezastavitelný Jágr však sekundu před koncem prostřední části přidal svůj čtvrtý gól a zvýšil na 4:2. Druhou asistenci si navíc připsala i další hvězda středočeského klubu Tomáš Plekanec.

Motor již reagovat nedokázal a Kladno slaví vytoužený návrat do extraligy, kam doprovodí Pardubice.

Foto: Petr Skřivánek, ČTK

Zleva Ladislav Zikmund a Jaromír Jágr se radují z branky

Výhra bez fanfár, Chomutov zdolal Pardubice

O poslední zbytek naděje na udržení příslušnosti k české elitě hráli hokejisté Chomutova v rámci 10. kola barážové skupiny na ledě Pardubic. Domácí již mají jistou účast v extralize i pro příští sezonu a na jejich sestavě to bylo znát, když do zápasu nenastoupila celá řada tradičních opor.

Piráti toho v první třetině také využili a po brankách Koblasy z 11. minuty a Dlouhého, který se trefil o čtyři minuty později, vyhráli úvodní dějství 2:0. Vítězství Chomutova pečetil brankou v 43. minutě Jakub Chrpa, hostující kanadský gólman Justin Peters se již do konce zápasu překonat nenechal a udržel čisté konto.

Baráž o hokejovou extraligu, 10. kolo:
Pardubice - Chomutov 0:3
Branky: 11. Koblasa, 15. Dlouhý, 43. Chrpa
České Budějovice - Kladno 2:4
Branky: 30. Doležal, 38. Beránek - 6., 9., 25. a 40. Jágr
PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Pardubice 12 46 : 26 27
2 Kladno 12 30 : 30 22
3 Chomutov 12 31 : 37 18
4 České Budějovice 12 26 : 40 5

Reklama