Hlavní obsah

Liberecký hrdina Will: Kluci do toho šli po hlavě, až mi připadalo, že riskují život

Praha

Měli v kabině před druhým finálovým utkáním dlouhý pohovor a po něm vyšli liberečtí hokejisté s absolutním odhodláním, že další domácí ztrátu v bitvě s Třincem už nedopustí. Zvládli to a k výhře 3:1 přispěl výrazně i Roman Will, jenž propustil do sítě jedinou z 31 střel hostů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Liberce Roman Will.

Článek
Fotogalerie

Cítil jste i z branky, že hrajete lepší zápas než ten úvodní?

Moje jediná práce je číst dobře hru, reagovat na střely a snažit se chytit každý puk. Každý zákrok byl důležitý a pochopitelně mně jako gólmanovi dodává sebevědomí. Nakonec je ale důležitý jen pohled na kostku, kde svítí konečný výsledek a ten byl fajn.

Kdy vám bylo na cestě k vyrovnání stavu série nejhůř?

Nejtěžší to bylo, když jsme se dvakrát poměrně dlouho bránili ve třech proti pěti. Sice jsme dostali z toho nakonec tu jedinou branku, ale kluci v těch okamžicích odváděli perfektní práci a děsně mi pomohli, jak obětavě padali do střel. Šli do toho tak po hlavě, že mi to od nich přišlo až život riskující.

Chyběla vám právě taková obětavost při vstupu do finálové série?

Po úvodní porážce jsme si řekli, že takhle na hraně je potřeba play off takhle hrát. Za každého v mančaftu bych dal ruku do ohně. Všichni věděli, že čtvrteční výkon měl hodně daleko k ideálu. Byl tam velký prostor k procitnutí a zlepšení, jsem rád, že jsme ho využili.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice