Hlavní obsah

Pardubice - Kladno 4:1Pardubice porazily Kladno a ovládly barážovou tabulku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Matýs 1 : 0
24. Horký (trestné střílení) 2 : 0
50. Kloz 3 : 0
53. Kloz 4 : 0
59. Kružík 4 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté zachráněných Pardubic zdolali v závěrečném 12. kole baráže o extraligu Kladno 4:1 a zajistili si právě před již jistě postupujícími Rytíři konečné první místo v tabulce. Dvěma góly přispěl k vítězství Dynama útočník Jan Kloz.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Pardubic se radují z gólu. Ilustrační foto

Článek

Kladno po nedělní oslavě postupu před vlastním publikem poprvé v baráži nenasadilo své hvězdy Jaromíra Jágra a Tomáše Plekance či Petra Vampolu a příležitost dostali i členové širšího kádru. Dynamo se naopak ve vyprodané aréně loučilo doma se sezonou téměř v plném složení.

Uvolněný hokej dvou celků, které vybojovaly účast v nejvyšší soutěži, přinesl v úvodním dějství jedinou branku. Devatenáctiletý útočník Matýs po sólu od vlastní modré čáry projel až mezi kruhy, vystřelil přes bránícího Svedlunda a překonal Cikánka.

V úvodu druhé části mohl vyrovnat Patrik Machač, ale ztroskotal na Kacetlovi. Ve 24. minutě fauloval Redlich unikajícího Horkého, který se sám postavil k nařízenému trestnému střílení a vyzrál na Cikánka. V polovině utkání přepustil Kacetl své místo v brankovišti Dynama Kloučkovi.

Skóre se znovu změnilo až v 50. minutě, kdy se po Duškově přihrávce prosadil Kloz. Za tři a půl minuty si spolupráci zopakovali a Kloz zvýšil už na 4:0. Čistý štít domácí neudrželi, 91 sekund před koncem překonal Kloučka Kružík.

12. kolo baráže o hokejovou extraligu:
HC Dynamo Pardubice - Rytíři Kladno 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 13. Matýs (Holland, Eklund), 24. L. Horký z trestného střílení, 50. J. Kloz (Dušek, Eklund), 53. J. Kloz (Dušek, Machač) - 59. Kružík (Kubík). Rozhodčí: Hribik, Úlehla - Kis, Špringl. Vyloučení: 1:0, navíc Schaus (Pardubice) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 10.194 (vyprodáno).
Pardubice: Kacetl (31. M. Klouček) - Holland, Eklund, Schaus, J. Mikuš, J. Zdráhal, Budík - P. Sýkora, Ihnacak, Rolinek - L. Horký, Poulíček, Machala - J. Kloz, Dušek, M. Kratochvil - Matýs, Pochobradský, Daniel Voženílek - M. Machač. Trenéři: Lubina, Čáslava a R. Král.
Kladno: Cikánek - B. Nash, Zajíc, Zelingr, P. Hořava, Svedlund, Veber - Redlich, Melka, J. Strnad - Š. Jelínek, P. Machač, Zikmund - Hajný, T. Kaut, Š. Bláha - Vildumetz, Kubík, Kružík. Trenéři: D. Čermák, Lidický a Kregl.

Reklama

Související témata: