Hlavní obsah

Zastupitelé Zlína schválili smlouvu týkající se opravy stadionu

Zlín

Zastupitelé města Zlína dnes schválili Rámcovou smlouvu o spolupráci při rekonstrukci Zimního stadionu Luďka Čajky. Smlouva umožní spolupráci města a spolku HC Berani Zlín, který stadion nyní vlastní. Záměr rekonstrukce extraligového stadionu a jeho převod za symbolickou korunu na město schválili zastupitelé již loni v prosinci. Rekonstrukce si podle odhadů vyžádá půl miliardy korun.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Zlínský zimní stadion Luďka Čajky.

Článek

"Tato smlouva řeší to, že potvrdila zájem města vstoupit do rekonstrukce, zahájit proces a být společným zadavatelem společně se spolkem u všech procesů, které nás čekají," řekl dnes ČTK primátor Jiří Korec (ANO).

Město podle něj dosud nemělo žádný materiál, díky kterému by do přípravy projektu vstoupilo. "Objekt je spolku a v tu chvíli by spolek měl řešit výběr zhotovitele, výběr projektanta. My jsme se touto rámcovou smlouvou k tomu přihlásili, že řešíme jak financování, tak hlavně, že u všeho chceme být a chceme mít hlavní slovo," uvedl primátor.

Ještě není rozhodnuto, kdy stadion na město přejde, pravděpodobnější zřejmě je, že se tak stane již před zahájením rekonstrukce. Řešit se bude ještě provozní model. Podle primátora by bylo ideální, kdyby rekonstrukce začala po sezoně 2020/21. Podle generálního manažera klubu Martina Hostáka je stadion ve špatném stavu, od 60. let neprošel žádnou větší rekonstrukcí.

Město chce vlastnit strategická sportoviště, řeší také převod fotbalového stadionu na Letné na město. Převod by měl být také za symbolickou korunu. Na fotbalovém stadionu se počítá s prvotními investicemi ve výši asi deset milionů korun.

"Město by se mělo postarat o zázemí. Měli bychom se starat o sportoviště, kluby ať si zajišťují financování přes sponzory samy. Naše role by měla být taková," řekl dnes na zastupitelstvu primátorův náměstek Bedřich Landsfeld (STAN).

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice