Hlavní obsah

Liberec - Třinec 2:3 PPStav série 2:3Oceláři udeřili ve druhém prodloužení! K titulu jim schází poslední krok

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Lenc 1 : 0
23. Hrňa 1 : 1
38. Birner 2 : 1
53. Werek 2 : 2
87. Kovařčík 2 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Třince mají mistrovský mečbol! V klíčovém pátém duelu finálové série Tipsport extraligy v Liberci rozhodl o výhře Ocelářů 3:2 až ve druhém prodloužení v 87. minutě Ondřej Kovařčík. Slezskému týmu schází po nejdelším utkání sezony a pátém nejdéle trvajícím utkání v historii samostatné české nejvyšší soutěže při vedení 3:2 na zápasy k mistrovskému titulu poslední krok. Šestý duel je na programu v neděli od 17:20 v Třinci.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hrozen radujících se třineckých hráčů a smutný liberecký brankář Roman Will. Ocelářům chybí k titulu jediné vítězství.

Článek
Fotogalerie

Trenéři Ocelářů udělali po předchozí porážce změny ve složení tří útočných formací, naopak na straně domácích vyměnil jen Kolmann v obraně Stříteského.

V úvodu byli hosté aktivnější, Willa v liberecké brance ale překonat nedokázali. A v 5. minutě toho litovali. Ševc našel krásnou přihrávkou volného Lence, který se dostal do brejku a prostřelil Hrubce.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Útočník Liberce Radan Lenc právě překonal Šimona Hrubce v brance Třince.

Vedení Severočechy povzbudilo a tlačili se do útoku. Slibnou šanci měl Kvapil, druhý gól ale nepřidal. Oba celky nevyužily přesilové hry a na začátku druhé třetiny Slezané vyrovnali z rychlého protiútoku. Po přečíslení dva na jednoho se trefil pohotově zakončující Hrňa.

Třinecké hráče gól povzbudil a najednou byli aktivnější oni. Liberec se ale po pár minutách otřepal a opět převzal iniciativu. K druhému gólu Tygrům pomohla přesilovka čtyři na tři, v níž se rozhodl sám zakončit Birner a překvapil Hrubce.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor druhého libereckého gólu Michal Birner (vpravo) se raduje se spoluhráčem Tomášem Filippim.

Hosté měli jedinečnou šanci vyrovnat také v početní výhodě, na začátku třetí části hráli 37 sekund dokonce v pěti proti třem, Willa ale nepřekonali. Nakonec se jim ale vyrovnat podařilo, poté, co se v 53. minutě prosadil na brankovišti osamocený Werek. V 59. minutě měl rozhodnutí na hokejce Valský, Hrubce ale nepřekonal.

Finále se tak stejně jako v úterý prodlužovalo. Liberečtí byli i nadále střelecky aktivnější, k rozhodnutí ale v první nastavené dvacetiminutovce nevyužili ani početní výhodu. V 87. minutě nakonec zápas rozhodl Ondřej Kovařčík, jenž po rychlém protiútoku dorazil do sítě puk, který se po předchozí střele odrazil před branku od zadního hrazení.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor druhého třineckého gólu Ethan Werek se raduje. Zprava zklamaní liberečtí hráči Tomáš Hanousek a brankář Roman Will.

Třinec se potřetí dostal v sérii do vedení a v neděli může před svými fanoušky slavit zisk titulu.

Finále play off hokejové extraligy - 5. zápas:
Bílí Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec 2:3 v prodl. (1:0, 1:1, 0:1 - 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Lenc (Ševc, Havlín), 38. Birner (M. Kvapil, Ševc) - 23. Hrňa (Dravecký), 53. Werek (Martin Růžička, Roth), 87. O. Kovařčík (M. Kovařčík). Rozhodčí: Hodek, Kika - Lhotský, D. Hynek. Vyloučení: 5:6, navíc Kolmann (Liberec) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 7500 (vyprodáno). Stav série: 2:3.
Liberec: Will - Hanousek, Šmíd, Kolmann, Derner, Havlín, Ševc, Doherty - Lenc, Filippi, Birner - Valský, L. Hudáček, M. Kvapil - Zachar, P. Jelínek, L. Krenželok - Ordoš, Redenbach, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Augusta.
Třinec: Hrubec - Roth, Gernát, D. Musil, Galvinš, M. Doudera (24. Adámek), Husák - Martin Růžička, P. Vrána, Chmielewski - Hrňa, Marcinko, Dravecký - Svačina, Cienciala, Adamský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Werek. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Extraliga play off 2019

  • Předkolo

  • Mladá Boleslav - logo Mladá Boleslav Zlín - logo Zlín
    3 : 2
  • Vítkovice - logo Vítkovice Sparta - logo Sparta
    3 : 1
  • Čtvrtfinále

  • Liberec - logo Liberec Mladá Boleslav - logo Mladá Boleslav
    4 : 1
  • Hradec Králové - logo Hradec Králové Brno - logo Brno
    0 : 4
  • Třinec - logo Třinec Vítkovice - logo Vítkovice
    4 : 0
  • Plzeň - logo Plzeň Olomouc - logo Olomouc
    4 : 3
  • Semifinále

  • Liberec - logo Liberec Brno - logo Brno
    4 : 2
  • Třinec - logo Třinec Plzeň - logo Plzeň
    4 : 3
  • Finále

  • Liberec - logo Liberec Oceláři Třinec - logo Oceláři Třinec
    2 : 4
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice