Hlavní obsah

Třinec - Liberec 4:2Stav série 4:2Dobojováno! Hokejový titul patří Ocelářům

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Derner 0 : 1
13. Vrána 1 : 1
31. Cienciala 2 : 1
32. Redenbach 2 : 2
57. Roth 3 : 2
59. Werek 4 : 2
Záznam online reportáže

Třinec
Aktualizováno

Hokejisté Třince po triumfu v roce 2011 získali druhý extraligový titul v klubové historii! V šesté finálovém utkání play off Oceláři zdolali na svém ledě Liberec 4:2 a v sérii hrané na čtyři výhry zvítězili stejným poměrem na zápasy. Vítězný gól vstřelil v 57. minutě obránce Vladimír Roth a výsledek ještě potvrdil při power play 76 sekund před koncem Ethan Werek. Bílí Tygři skončili druzí, bronzové medaile patří Plzni.

Titul je pro mě satisfakcí. Manželka mě dlouho neuvidí, říká kapitán Třince Martin AdamskýVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Oceláři hráli finále podruhé za sebou a celkově popáté v klubových dějinách. Loni prohráli s Kometou Brno 1:4 na zápasy. Bílí Tygři, kteří ovládli základní část právě před Oceláři, ukončili v semifinále dvouleté kralování Komety v play off, ale při čtvrté účasti ve finále na druhé zlato po vítězství z roku 2016 nedosáhli.

Liberec nastoupil bez svého nejproduktivnějšího hráče v sezoně Marka Kvapila a do sestavy se místo zraněného útočníka zařadil Dominik Lakatoš. V úvodu byli hosté blízko gólu, když Vlachova tečovaná přihrávka skončila vedle pravé tyče Hrubcovy branky. Will pak čelil při tlaku Ocelářů sérii střel, ale odolal.

V polovině úvodní části se hosté radovali z úvodního gólu. Dernerův pokus z pravého kruhu usměrnil nešťastně do vlastní branky Vrána. Za necelé dvě minuty mohli Bílí Tygři zvýšit. Doudera přišel o puk, Hudáček přihrál před branku volnému Vlachovi, ale ten z bezprostřední blízkosti Hrubce nepřekonal.

Ve 13. minutě si spravil chuť Vrána, který Rothovu přihrávku z rohu usměrnil v souboji s Havlínem k pravé tyči Willovy branky. Velkou možnost otočit skóre měl v 19. minutě kanonýr Růžička, ale po Vránově přihrávce trefil před odkrytou brankou Havlínovu hokejku.

Takto to vypadalo na závěr oslav v třinecké šatněVideo: Sport.cz

V úvodu druhého dějství se dostával do šance Birner, ale před zakončením ztratil stabilitu. Liberec se ubránil v prvním oslabení při Šmídově pobytu na trestné lavici. Velké šance ve druhém dějství dlouho chyběly a ve 29. minutě Hrubec zneškodnil Šmídovu bombu.

Naskakoval z obrany do útoku, tam a zpátky, zvládl to neskutečně, chválí Vladimíra Draveckého spoluhráčiVideo: Sport.cz

Rozhodla závěrečná třetina

Vzápětí si Will poradil s Vránovým individuálním zakončením v přečíslení. Další brejk domácích v 31. minutě už proměnil Cienciala, který z pravého kruhu překonal Willa nad levé rameno. Liberec odpověděl za 94 sekund, kdy Lakatošovo nahození tečoval Redenbach.

HC Oceláři Třinec, vítěz Tipsport extraligy:
Rok založení: 1929
Klubové barvy: červená a bílá
Web: www.hcocelari.cz
Největší úspěchy: 2x mistr ligy (2011, 2019)
Hala: Werk Arena (kapacita 5400 diváků)
Trenér: Václav Varaďa
Legendy: Richard Král, Jiří Polanský, Jan Peterek
Současné opory: Šimon Hrubec, Lukáš Krajíček, Martin Růžička, Erik Hrňa
Ostatní: klub byl založen v roce 1929 jako SK Třinec, na domácí scéně dlouho nehrál významnou roli; otevřením zimního stadionu v roce 1967 nastaly podmínky pro jeho vzestup, který o dva roky později vyústil v postup do druhé ligy; tu hrál Třinec i po rozdělení Československa, v extralize působí nepřetržitě od sezony 1995/96; od té doby jen dvakrát nepostoupil do play off, do finále se probojoval pětkrát; v základní části této sezony skončil Třinec druhý o dva body za Libercem, v play off si postupně poradil s Vítkovicemi (4:0), Plzní (4:3) a ve finále s Libercem (4:2); klub finančně podporují tamní železárny.

Velkou možnost měl ve 46. minutě při vlastním oslabení Vlach, který se dostal sám před Hrubce, ale třinecký gólman jeho šanci zlikvidoval. Will v závěru pokračující přesilovky kryl možnost Adamského. Na druhé straně si poradil Hrubec s Vlachovým zakončením.

Oba týmy hrály ze zabezpečené obrany a nepouštěly soupeře do šancí. V 57. minutě ale nabil Růžička na pravý kruh Rothovi, který propálil libereckého gólmana. Hostující kouč rychle sáhl k power play, ale k vyrovnání to nevedlo. Naopak výsledek pojistil Werek poté, co nejdříve Doudera trefil z vlastního obranného pásma pravou tyč prázdné branky.

Finále play off hokejové extraligy - 6. zápas:
HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 13. P. Vrána (Roth, Werek), 31. Cienciala (Hrňa), 57. Roth (Martin Růžička, P. Vrána), 59. Werek (M. Doudera, Galvinš) - 11. Derner (L. Hudáček), 32. Redenbach (Lakatoš, Kolmann). Rozhodčí: Hodek, Pešina - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 5400 (vyprodáno). Konečný stav série: 4:2.
Třinec: Hrubec - Roth, Gernát, D. Musil, Galvinš, M. Doudera, Husák - Martin Růžička, P. Vrána, Werek - Hrňa, Marcinko, Dravecký - Svačina, Cienciala, Adamský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.
Liberec: Will - Hanousek, Šmíd, Kolmann, Derner, Havlín, Ševc, Doherty - Lenc, Filippi, Birner - Valský, L. Hudáček, Ordoš - Zachar, P. Jelínek, L. Krenželok - Lakatoš, Redenbach, J. Vlach. Trenéři: Pešán a P. Augusta.
Konečné pořadí hokejové Tipsport extraligy v sezoně 2018/19:
1. HC Oceláři Třinec
2. Bílí Tygři Liberec
3. HC Škoda Plzeň
4. HC Kometa Brno
5. Mountfield Hradec Králové
6. HC Olomouc
7. HC Vítkovice Ridera
8. BK Mladá Boleslav
9. PSG Berani Zlín
10. HC Sparta Praha
11. HC Verva Litvínov
12. HC Energie Karlovy Vary
13. Piráti Chomutov (sestup)
14. HC Dynamo Pardubice.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Extraliga play off 2019

  • Předkolo

  • Mladá Boleslav - logo Mladá Boleslav Zlín - logo Zlín
    3 : 2
  • Vítkovice - logo Vítkovice Sparta - logo Sparta
    3 : 1
  • Čtvrtfinále

  • Liberec - logo Liberec Mladá Boleslav - logo Mladá Boleslav
    4 : 1
  • Hradec Králové - logo Hradec Králové Brno - logo Brno
    0 : 4
  • Třinec - logo Třinec Vítkovice - logo Vítkovice
    4 : 0
  • Plzeň - logo Plzeň Olomouc - logo Olomouc
    4 : 3
  • Semifinále

  • Liberec - logo Liberec Brno - logo Brno
    4 : 2
  • Třinec - logo Třinec Plzeň - logo Plzeň
    4 : 3
  • Finále

  • Liberec - logo Liberec Oceláři Třinec - logo Oceláři Třinec
    2 : 4
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články