Hlavní obsah

Karlovy Vary posílili Knotek, Hlava a Raška, pokračuje Skuhravý

Karlovy Vary

Útočníci Tomáš Knotek z Mladé Boleslavi a Nicolas Hlava s Adamem Raškou z Chomutova se stali novými posilami hokejistů Karlových Varů. V Energii budou hostovat do konce příští sezony. V ofenzivě Západočechů bude pokračovat čtyřicetiletý kapitán Václav Skuhravý, který prodloužil o rok smlouvu. Uvedl to klubový web.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Karlovarský útočník Václav Skuhravý (uprostřed) na archivním snímku.

Článek

Po uplynulé sezoně, v které se Karlovy Vary po návratu mezi elitu zachránily, se klub rozloučil s devíti hráči. Smlouvy neprodloužil s obránci Vladimírem Sičákem, Maticem Podlipnikem a útočníky Stanislavem Balánem, Petrem Stloukalem a Adamem Lapšanským. Hostování skončilo bekovi Lukáši Formanovi a útočníkům Tomáši Havránkovi (Brno), Jakubu Černému (Litvínov) a Romanu Vlachovi (Třinec).

Devětadvacetiletý Knotek strávil v Mladé Boleslavi poslední dvě sezony a v té uplynulé si připsal ve 47 zápasech 17 bodů za 10 branek a sedm asistencí. Bývalý hráč Kladna a Hradce Králové má v extralize na kontě celkem 418 utkání a 148 bodů za 72 gólů a 76 asistencí.

O pět let mladší Hlava strávil tento ročník v EBEL v dresu Znojma a v 50 duelech včetně play off nasbíral 48 bodů za 16 přesných zásahů a 32 asistencí. V extralize má na kontě v dresu Chomutova 55 duelů a osm bodů za pět branek a tři přihrávky.

Rovněž čtyřiadvacetiletý Raška v této sezoně za Piráty v extralize sehrál včetně play out 30 utkání a připsal si 14 bodů za 10 branek a čtyři přihrávky. Ve dvou utkáních neúspěšné baráže zaznamenal jednu asistenci. V extralize hrál i za Kometu Brno a v celkem 120 duelech nasbíral 23 bodů za 13 gólů a 10 přihrávek.

Skuhravý sehrál za Karlovy Vary v tomto ročníku 57 utkání včetně play out a měl 21 bodů za 12 branek a devět asistencí. Extraligový šampion s Energií z roku 2009, který hrál i za Kladno a Litvínov, bude nadále rozšiřovat svou bilanci 906 utkání a 448 bodů za 207 gólů a 241 přihrávek.

Reklama

Související témata: