Hlavní obsah

Vítkovice posilují, vybraly si útočníka vicemistrů extraligy

Praha
Aktualizováno

Po brankáři Miroslavu Svobodovi hlásí Vítkovice další posilu pro nadcházející extraligový ročník. Do ostravského celku přichází z Liberce dvaadvacetiletý útočník Dominik Lakatoš, který za poslední čtyři sezony získal s Bílými Tygry jednu zlatou a dvě stříbrné medaile.

Foto: hcbilitygri.cz

Útočník Dominik Lakatoš opouští Liberec a míří do Vítkovic.

Článek

„S ohledem na aktuální situaci v klubu je Dominik Lakatoš pro nás optimální volbou. Je mladým hráčem, který ale má dostatek extraligových zkušeností a to i s nejtěžšími zápasy, jaké lze zažít. Kromě toho s ním máme i osobní zkušenosti z mládežnických reprezentací," řekl hlavní kouč a generální manažer Vítkovic Jakub Petr, jenž Lakatoše vedl v juniorské reprezentaci na MS 2016.

Lakatoš uplynulou sezonu začal v Liberci, v listopadu ale zamířil na hostování do Zlína, kde měl ročním dohrát. Na konci ledna ale Bílí Tygři uplatnili dohodu, Lakatoše si stáhli zpátky do kádru a následně došli až do finále play off.

Nyní jej ale pouštějí Vítkovicím. „Vybral jsem si Vítkovice, přišlo mi to jako nejlepší rozhodnutí. Znám se s panem Petrem, ale je tam třeba i Honza Výtisk, na kterého se těším. Chtěl jsem jít někam, kde vím, že to má potenciál. Kde mladí hráči dostávají prostor a mají šanci se rozvíjet. Myslím, že v tomhle je to tam podobné jako v Liberci," prohlásil Lakatoš.

„Dominik pro náš klub odvedl neskutečnou práci a sám ví, že klub pro něj udělal také velmi mnoho. Naše cesty se rozcházejí, protože Dominik musí udělat další krok v kariéře. Jeho výkonnost v posledním roce nebyla v našich barvách optimální, a tak jsme se shodli, že je potřeba, aby změnil prostředí a osamostatnil se, a navázal tak na výkony z minulých let. Za Bílé Tygry mu přeji jen to dobré a nevylučuji, že se v klubu znovu setkáme v dalších letech," uvedl trenér a sportovní manažer Liberce Filip Pešán.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice