Hlavní obsah

Růžička v Chomutově skončil!

Praha

Přestože z jeho desetileté smlouvy uplynuly teprve čtyři roky, a dalších šest jich tedy měl mít ještě před sebou, trenér Vladimír Růžička už od příští sezony hokejisty Chomutova nepovede. Vedení Pirátů se po sestupu z extraligy domluvilo s pětapadesátiletým koučem na ukončení spolupráce. V klubu nebude zastávat ani žádnou jinou funkci.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Vladimír Růžička starší v Chomutově skončil.

Článek

„Rozhodování pro mě bylo strašně těžké, protože jsem se v Chomutově usadil a mám to tady rád. Pro mě ale bylo jednoznačnou prioritou, abychom se hned vrátili do extraligy, což vedení vidí v tuhle chvíli jinak a chce přednostně ekonomicky stabilizovat klub," uvedl Růžička pro oficiální stránky Pirátů.

„Po náročné sezoně si ještě odpočinu, až potom začnu řešit, jaké budou moje další kroky, protože v tuhle chvíli smlouvu nikde nemám," doplnil Růžička, který ve své trenérské kariéře dovedl národní tým ke dvěma titulům mistrů světa (2005 a 2010) a ve své sbírce má i dva extraligové tituly se Slavií (2003 a 2008).

Nový majitel Pirátů Milan Soukup s Růžičkou jeho budoucnost v klubu dlouho probíral, rozhovory nakonec vyústily v trenérův konec. „Všechno proběhlo naprosto korektně, což otevírá prostor pro případnou spolupráci v budoucnu. Zároveň chci Vladimíru Růžičkovi poděkovat za práci, kterou pro náš klub odvedl," prohlásil Soukup.

„Pro mě je stále na prvním místě ekonomická stabilizace klubu. Pokud by se hned povedl návrat do extraligy, bylo by to perfektní, ovšem vstupní podmínky nám tyhle ambice neumožňují. Vladimír Růžička má stále ty nejvyšší sportovní cíle, které mu v současné krizové situaci nemůžeme slíbit," dodal Soukup s tím, že o novém trenérovi by chtěl mít jasno v horizontu týdne.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Růžička v dobách, kdy vedl hokejovou reprezentaci.

Růžička se jako hlavní trenér ujal chomutovských hokejistů před ročníkem 2015/16 poté, co Piráti postoupili do extraligy. Hned v první sezoně mezi elitou je dovedl do čtvrtfinále, o rok později dokonce do semifinále. V následujících dvou letech ale Chomutov hrál jen ve skupině o umístění, a letos dokonce po nezvládnuté baráži spadl po čtyřech letech zpátky do první ligy.

Kam nyní povedou další kroky olympijského šampiona z Nagana? Spekulovalo se o Slovanu Bratislava, ten ale podle nejčerstvějších zpráv dost možná v příští sezoně už Kontinentální ligu hrát nebude. Potenciální nový investor klubu si totiž podle serveru sport-express.ru vyhodnotil, že financování bratislavského celku by bylo příliš drahé, a vstup do klubu si údajně rozmyslel.

Kde bude Vladimír Růžička trénovat v příští sezoně?
V české extralize
43,9 %
V KHL
3,8 %
V NHL
2,7 %
Jinde v Evropě
3,3 %
Zůstane v české první lize
2,5 %
Nikde, bude mít volno
43,8 %
Celkem hlasovalo 1797 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články