Hlavní obsah

Útočník Stach se vrací do týmu nováčka extraligy Kladna

Kladno

Ofenzivu nováčka hokejové extraligy Kladno posílil David Stach. Sedmadvacetiletý útočník naposledy působil v Plzni a vrací se do známého prostředí, protože je odchovancem středočeského klubu a za Rytíře hrál první ligu v letech 2013 až 2016 po návratu z angažmá ve Finsku. V sezoně 2015/16 se stal rekordmanem první ligy, když nasbíral 91 bodů za 25 gólů a 66 asistencí z 51 utkání. Nová maxima tehdy vytvořil jak v počtu bodů, tak přihrávek.

Foto: Právo

David Stach na archivním snímku.

Článek

"Jsem strašně rád, že jsem se sem mohl vrátit. Znám tady prostředí i spoustu kluků. Když se naskytla možnost návratu, byla to volba číslo jedna. V Kladně jsem hrál asi svůj nejlepší hokej v kariéře a vždy jsem snil o tom, abych si zahrál za Kladno extraligu," uvedl Stach na kladenském webu. Se Středočechy podepsal smlouvu na jednu sezonu s roční opcí.

Za Plzeň hrál Stach tři sezony a na začátku května zamířil do Sparty, kde ale v minulém týdnu z osobních důvodů smlouvu předčasně ukončil. V uplynulém ročníku si připsal ve 40 zápasech včetně play off 18 bodů za sedm branek a 11 asistencí. V extralize nastoupil i za Chomutov, dohromady má v nejvyšší soutěži na kontě 143 utkání a 90 bodů (37+53).

Reklama

Související témata: