Hlavní obsah

Sparta zeštíhluje kádr, na hostování pouští útočníka

Praha

Místo v kádru mateřské Sparty, do níž se v létě vrátil po třech sezonách strávených v kanadské juniorce nezískal, hokejovou extraligu si Albert Michnáč v příštím ročníku přesto zahraje. Pražský klub svého dvacetiletého útočníka uvolnil do Karlových Varů na hostování do prosincové reprezentační pauzy.

Foto: Jan Beneš, www.hcsparta.cz

Albert Michnáč odehraje nadcházející sezonu v Karlových Varech.

Článek

Před necelým měsícem uspěl ve Spartě na zkoušce a v pražském klubu podepsal dvouletou smlouvu, extraligové premiéry se ale v jejím dresu nedočká. Michnáč doplatil na přetlak v útoku pražského klubu.

V pátek putoval na sparťanskou farmu do prvoligové Kadaně, za kterou odehrál i jeden přípravný duel, po třech dnech ale mění adresu, když kývnul na hostování v Karlových Varech.

„Využili jsme toho, že ve Spartě proběhlo zužování kádru, a reagujeme tak na zranění Sebastiana Gorčíka," uvedl pro oficiální stránky západočeského klubu jeho trenér Martin Pešout.

„Pro nás i pro Alberta je lepší, aby hrál v extralize, pokud existuje tato možnost," nechal se slyšet sportovní ředitel Sparty Petr Ton.

Michnáč je sparťanským odchovancem, za její A tým si ale nikdy nezahrál. Před třemi roky v sedmnácti letech se rozhodl vyzkoušet kanadskou juniorskou Ontario Hockey League. Během tří sezon odehrál 214 zápasů za tři různé týmy a nastřádal slušných 167 kanadských bodů. V roce 2018 reprezentoval Českou republiku na juniorském mistrovství světa.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice