Hlavní obsah

Hokejový útočník Nedorost podepsal tříletou smlouvu v Liberci

LIBEREC

Hokejový útočník Václav Nedorost se stal posilou extraligového Liberce. Pětadvacetiletý hráč prošel v pondělí a úterý na severu Čech úspěšně zdravotními testy a poté podepsal s Bílými Tygry tříletou smlouvu. Klub o tom ČTK informoval v tiskové zprávě.

Článek

Dvojnásobný juniorský mistr světa vynechal většinu zápasů v uplynulých dvou sezónách kvůli problémům s koleny, se kterými má potíže již několik let. Hlavně proto o jeho služby zřejmě ztratily zájem České Budějovice, se kterými měl dosud platný kontrakt.

O Nedorosta se zajímala i pražská Sparta, hráč dal ale přednost Liberci, za který již v sezóně 2004/05 hrál a pomohl mu k postupu do semifinále play-off. Nyní bude moci na své starty v Tipsport Areně navázat. "I proto, že jsem tam hrál, jsem se rozhodl pro Liberec. Znám tamní prostředí a byl jsem tam spokojený," řekl Nedorost ČTK.

Mistrovská Sparta přitom českobudějovickému rodákovi, který má za sebou i tříleté angažmá v zámoří, nabízela lepší finanční podmínky. "Nabídka Sparty byla lukrativnější a kdyby to byla jen otázka peněz, asi bych šel tam. I manželka ale chtěla spíše do Liberce," uvedl čerstvě ženatý Nedorost.

Zdravotní prohlídka před podpisem smlouvy podle něj nebyla nijak výjimečná. "Doktoři mi prohlídli kolena, ale nic velkého. Do kolen mi stejně nikdo nevidí, takže se nic pořádně zjistit nedá," řekl útočník, kterého v roce 2000 draftovalo v prvním kole Colorado, ale momentálně jeho hráčské práva vlastní Florida. Na návrat do NHL však nyní Nedorost nemyslí a rád by se prosadil Česku.

Nejdřív svatební cesta, poté nástup na severu Čech 

K tomu by mu měl pomoci i fakt, že se cítí stoprocentně zdravotně v pořádku. "Mám z toho dobrý pocit. Už tři měsíce trénuji a věřím, že je vše dobré," pochvaloval si Nedorost, jenž se k libereckým hokejistům připojí až na začátku přípravy na ledě. "Domluvili jsme se s trenérem, že nemá cenu, abych se k nim přidal teď. Kluci jsou rozjetý, já se připravuju sám. Navíc příští týden jedu na svatební cestu, takže by to byla otázka týdne," uvedl. Díky tomu, že v Liberci před dvěma lety působil, většinu hráčů zná.

Po uzavření smlouvy se může těšit na příští víkend, kdy se s manželkou Lenkou vydají na ostrov Bali. "Kdyby to záleželo na mně, jeli bychom někam jinam. Nemám moc rád létání a tady nás čeká patnáct hodin letu bez mezipřistání. Nevím, jak to vydržím," přiznal Nedorost, který se hned po návratu z dovolené chce přestěhovat do Liberce a pokračovat v přípravě přímo na severu Čech.

Reklama

Související témata: