Hlavní obsah

Kladno - Zlín 1:0Kladnu stačil ke třem bodům jediný gól, připravil ho Jágr

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Zikmund 1 : 0
Záznam online reportáže

Důležitý souboj týmů bojujících o elitní desítku dopadl lépe pro hokejisty domácího Kladna. Rytířům v utkání 18. extraligového kola proti Zlínu stačil ke třem bodům jediný gól, který v šesté minutě po přihrávce Jágra vstřelil Zikmund. Gólman Godla vychytal první čisté konto v sezoně.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Útočník Patrik Machač z Kladna a brankář Zlína Marek Čiliak.

Článek

Do sestavy Kladna se vrátil forvard Stach, který kvůli zranění nehrál ve středu na Spartě. Rytířům se povedl vstup do utkání, když Zikmund v 6. minutě po přihrávce Jágra obkroužil branku a střelou nad Čiliakův beton otevřel skóre.

Pak ale domácí polevili a inciativu převzal Zlín, který úvodní třetinu nakonec vyhrál na střely jednoznačně 16:5. Jenže ani ty stoprocentní šance Berani nezužitkovali - Ondráček totiž v sólovém úniku trefil tyč a Fořta zase v přesilovce vychytal Godla. Hosté nakonec byli rádi, že poprvé do kabiny neodcházeli s dvougólovým mankem, protože při kladenském oslabení pláchl Machač, jehož bekhendovou kličku přečetl Čiliak.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Kladenský šéf Jaromír Jágr tísněný Bedřichem Köhlerem se snaží probít před brankáře Zlína Marka Čiliaka.

Oba gólmani byli ústředními postavami i ve druhém dějství. Čiliak si blýskl zákrokem lapačkou při přesilovkové střele Strnada, jeho krajan zase zlikvidoval nebezpečný pokus Fořta a pak měl i štěstí, když si ho Herman položil na led, pak ale místo odkryté branky bekhendem přestřelil.

Ve třetí třetině po faulech Köhlera Claireauxe měli Rytíři k dispozici 68 vteřin dlouhou dvojnásobnou přesilovku, jenže většina střel v ní mířila mimo branku. Přesilovku 5:3, i když jen pětivteřinovou, následně nevyužil ani Zlín.

V čase 58:13 byl za hrubost vyloučen Zikmund a Berani početní výhodu umocnili odvoláním Čiliaka na střídačku. Kladnu už ale těsný náskok udrželo.

18. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - PSG Berani Zlín 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Branka a nahrávky: 6. Zikmund (Jágr, Austin). Rozhodčí: Lacina, Pražák - J. Ondráček, Špůr. Vyloučení: 7:9. Bez využití. Diváci: 4016.
Kladno: Godla - Austin, B. Nash, A. Lakos, Kehar, Zelingr, Barinka - Jágr, Melka, Zikmund - J. Strnad, P. Machač, Redlich - Bílek, Stach, Réway - O'Donnell, T. Kaut, Hajný. Trenéři: D. Čermák, Lidický a Kregl.
Zlín: Čiliak - Ferenc, Freibergs, D. Nosek, Řezníček, Gazda, Buchta, M. Novotný - Fořt, P. Sedláček, Kubiš - J. Ondráček, Claireaux, Köhler - Šlahař, Honejsek, Herman - Okál, Fryšara, Dufek. Trenéři: R. Svoboda a Martin Hamrlík.

Reklama

Související témata: