Hlavní obsah

Dal jsem mu několik šancí, ale už to dál nešlo, řekl ke konci Bartošáka v Třinci trenér Varaďa

Aktualizováno

Ze dne na den přišel třinecký trenér Václav Varaďa o brankářskou jedničku Patrika Bartošáka, který dostal kvůli opakovanému porušení životosprávy z týmu úřadujícího mistra padáka. Hned první zápas mu ale ubral starostí. Nový gólman číslo jedna Petr Kváča proti Mladé Boleslavi vychytal při vítězství 3:0 premiérové čisté konto v sezóně. „U Patrika došlo k opětovnému hrubému porušení životosprávy, týmových pravidel a nastavení. Už to takhle dál nešlo. Jsem rád, že se to rozseklo,“ připustil Varaďa.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Patrik Bartošák

Článek

Hráli jste pro novou gólmanskou jedničku?

Taktika byla získat tři body. Nebyla to pomoc gólmanovi. Možná až v tom závěru, tam jsme si i z toho důvodu vzali oddychový čas. Aby si hráči odpočinuli a soustředili na udržení nuly pro Petra. Ale taktika byla získat tři body, ne hrát pro gólmana nebo něco takového.

Jaký je váš pohled na situaci, ke které došlo u Patrika Bartošáka?

Dostali jste vyjádření klubu, můj pohled je obdobný. U Patrika došlo k opětovnému hrubému porušení životosprávy, týmových pravidel a nastavení. Už to takhle dál nešlo. proto jsme se s Patrikem rozloučili a přejeme mu, ať si vyřeší své věci. A dá se dohromady. Protože pořád je to velmi dobrý brankář, když je nastavený správně. Možná to pro něj bude delší pauza, ale je pořád mladý a má to před sebou.

Je to tak, že dostal několik šancí?

Řekl jsem, že došlo k opětovnému hrubému porušení životosprávy. Takže ano, dal jsem mu několik šancí.

Jak těžké a složité je pro trenéra přijít takhle o gólmana, se kterým jste počítali jako s jedničkou?

Pro mě to je speciální. On pochází z Kopřivnice, já pocházím z Kopřivnice. Nejlepší můj kamarád je Radek Bonk, který je taky z Kopřivnice a je to jeho strejda. Znám celou jeho rodinu, moje dcera chodí s jeho sestrou do třídy... Pro mě je to... Už dlouhou dobu nad tím přemýšlím a k nějakému rozuzlení muselo dojít. Jsem rád, že se to rozseklo. Jemu se najde pomoc a my se můžeme soustředit pouze na hokej a náš tým.

Snažil jste se to i přes Radka Bonka nějak narovnat?

Určitě jsme spolu hovořili, několikrát. Ale situace, kterou si prochází Patrik... Musí sám chtít a teď vidíme, že chce. Že si chce pomoct. To je dobře.

Má šanci se vrátit, až se dá dohromady?

Jeho smlouva byla přerušená, takovou mám informaci od vedení klubu. Rozvázali jsme s ním smlouvu, v tuhle chvíli není našim hráčem. Možná že vlastníme jeho práva, ale budeme se teď soustředit na tým, který tady je.

Je to tedy jeho definitivní konec v Třinci?

Nikdo nemá zavřené dveře. Já mu fandím, ať se dá brzy do kupy a není pro něho ta pauza dlouhá.

Budete požadovat doplnění brankářského tandemu? Dvojkou teď byl Nick Malík, který chytá ve Frýdku-Místku.

Nick Malík určitě dostane prostor. Hrajeme obden, nějakých sedm utkání za dvanáct dní. Myslím, že Petr (Kváča) dokazuje tuto sezónu, že si šanci zaslouží. Já bych si spíš přál posílení kádru na pozicích útočníků. Tam to budu dál směřovat.

Reklama

Související témata: