Hlavní obsah

Kouč Komety po páté prohře v řadě rezignoval. Nemá pocit, že by za ním hráči stáli

Aktualizováno

Petr Fiala už není trenérem hokejistů Brna. Bezprostředně po vysoké porážce 2:7 s Karlovými Vary, která byla v extralize už pátou v řadě, oznámil v kabině rezignaci hráčům, zbývajícím členům realizačního týmu i majiteli klubu Liboru Zábranskému.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Fanoušci Komety Brno neprožívají ideální období.

Článek

„Už před zápasem jsem byl vnitřně rozhodnutý, že v případě dalšího nezdaru odstoupím. Stalo se, a tak nebylo na co čekat. Chci tím dodat mužstvu nový impuls. Strašně nerad bych byl u toho, aby se tým propadl třeba až na desáté místo," vysvětluje devětapadesátiletý Fiala, který před sezonou vystřídal v roli hlavního kouče právě šéfa Komety Zábranského.

Ve střetnutí s Vary byl spokojený s výkonem mužstva jen zhruba do 36. minuty. „Prohrávali jsme sice 2:3, avšak nadechovali jsme se k obratu. Jenže vlastní nedůsledností jsme dovolili soupeři skórovat počtvrté a ještě před druhou pauzou jsme inkasovali smolnou tečí pátou branku. Poté se mi zdálo, že kluci ztratili víru, a v poslední části nepředvedli výkon hodný Komety. Její fanoušci jsou zvyklí na něco úplně jiného," tvrdí.

Foto: HC Kometa Brno

Trenér hokejistů Komety Brno Petr Fiala.

Fiala netuší, proč se Brňané v poslední době prezentovali tak nevyrovnanými výkony. „Části zápasů jsme odehráli naprosto super, a najednou přišel zničehonic výpadek. Na Spartě či ve Vítkovicích jsme se asi za třígólového vedení až moc uspokojili, ale kupříkladu pro otřesnou úvodní dvacetiminutovku ve Zlíně vysvětlení nemám," přemítá. Ve středu definitivně zakončí svoje působení v Brně schůzkou s klubovým vedením. „Nepředpokládám ale, že bych zůstal v nějaké jiné funkci," sdělil.

Připouští, že neměl pocit, že by za ním hráči nějak zvlášť stáli. „Nechci jim křivdit, ale nezdálo se mi, že bychom společně šli za stejným cílem. A za výsledky je vždycky zodpovědný především trenér, deset hráčů naráz nikdo měnit nebude. Kometa má ovšem kvalitní mužstvo, věřím, že se zase zvedne," uvítal by. „Mužstvo musí ovšem pracovat celé utkání na sto procent, jinak může ve vyrovnané extralize padnout s každým," dodává.

Zábranský vzkázal, že během pondělí rozhodne, kdo povede brněnské hokejisty v úterním extraligovém duelu v Třinci. Jednou z variant je, že se po půl roce na střídačku vrátí.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice