Hlavní obsah

Liberec - Pardubice 3:2 SNBílí Tygři se vezou na vítězné vlně, nájezdy rozhodl kapitán

MinutaMin. Tým Hráč Akce
36. Beran 0 : 1
43. Hudáček 1 : 1
54. Mandát 1 : 2
58. Lenc 2 : 2
65. Jelínek (rozhodující nájezd) 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce udolali ve 22. kole hokejové extraligy na svém ledě Pardubice 3:2 po nájezdech a prodloužili svou vítěznou sérii již na osm utkání. Rozhodující trefu si připsal kapitán domácích Petr Jelínek. Naopak Dynamo neuspělo popáté za sebou a prohrálo již desátý z posledních jedenácti zápasů. Severočeši jsou v tabulce čtvrtí, Pardubice zůstávají poslední.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor rozhodujícího gólu v samostatných nájezdech Petr Jelínek z Liberce a brankář Pardubic Pavel Kantor.

Článek

V brance Pardubic se poprvé od svého návratu z Británie objevil Kantor a hned od začátku musel být ve střehu. Se střelami Filippiho a Zachara si ale bez problémů poradil. Vzápětí se v první gólové šanci objevil Ordoš, Kantor byl ale u své tyče včas. Nepřišel si na něj ani zpoza kruhů střílející Hudáček.

Pardubičtí se osmělili až v polovině první třetiny a do velké příležitosti se dostal Knotek, sám před Hrachovinou ale neuspěl. Podobně se vedlo na opačné straně také domácímu Šmídovi. Poté si až za libereckou obranu nabruslil Machala, Hrachovina si však s jeho únikem poradil.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Liberce Dominik Hrachovina vychytal v extralize další výhru.

Ihned po přestávce nebezpečně tečoval Graborenkovu střelu Jelínek, Kantor byl však pozorný. První přesilovou hru utkání si zahráli Pardubičtí, nesehráli ji však dobře a Hrachovinu vůbec neohrozili. V polovině zápasu mohl poslat Bílé Tygry do vedení Hudáček, Kantor ale proti jeho střele do odkryté branky vytáhl zákrok večera.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor prvního gólu Matěj Beran z Pardubic.

Početní výhodu si zahráli také Severočeši a zasypali Kantora sprškou střel, pardubický brankář ale odolával. Udeřilo tak na opačné straně - do brejku se dostal navrátilec z trestné lavice Beran a střelou k tyči poslal Dynamo do vedení. Odpovědět mohl aktivní Hudáček, jehož střelu ale zastavila pouze tyč.

Třetí část začali domácí náporem a po zásluze byli odměněni vyrovnávacím gólem. Hudáček v přesilovce vypálil z levého kruhu a jeho střelu nešťastně tečoval do vlastní branky blokující Voráček - 1:1. Liberecké vyrovnání nabudilo a blízko druhému gólu byl Lenc, jehož střela se otřela o levou tyč Kantorovy branky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ostrý střet Rostislava Marosze (vlevo) z Liberce a Tomáše Voráčka z Pardubic.

Tlak domácích přibrzdil Jelínkův faul a Východočeši nabídnutou možnost dokonale využili. Kusý krásně nabil mezi kruhy Machalovi, který střelou pod horní tyč vrátil hostům vedení. Bílí Tygři ale dokázali rovněž v početní výhodě odpovědět: šikovnou tečí Birnerovy střely poslal zápas do prodloužení Lenc.

V nastaveném čase domácí zamknuli svého soupeře na dlouho v obranném pásmu, rozhodující branku ale vytěžit nedokázali. O osudu utkání tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich se prosadili pouze domácí Jelínek s Maroszem a přisoudili tak bonusový bod na stranu domácích.

22. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Dynamo Pardubice 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 43. L. Hudáček (Filippi, Šmíd), 58. Lenc (Birner, L. Hudáček), rozhodující sam. nájezd P. Jelínek - 36. M. Beran (J. Zdráhal), 54. Mandát (Kusý, J. Kolář). Rozhodčí: Hejduk, M. Sýkora - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:1. Diváci: 5120.
Liberec: Hrachovina - Šmíd, Knot, Derner, Graborenko, Hanousek, Kolmann - Ordoš, L. Hudáček, Birner - Marosz, Filippi, Lenc - L. Krenželok, P. Jelínek, Zachar - J. Vlach, A. Musil, Rychlovský. Trenéři: Augusta a J. Kudrna.
Pardubice: Kantor - Eklund, Holland, J. Kolář, T. Voráček, J. Mikuš, J. Zdráhal, Ivan - Tybor, R. Kousal, Mandát - Blümel, Harju, Machala - D. Kindl, T. Knotek, Kusý - Matýs, Pochobradský, M. Beran. Trenéři: Bělohlav, Janecký a Čáslava.

Reklama