Hlavní obsah

První krok nestačí, musíme dál vyhrávat, velí litvínovský střelec Jarůšek

Útočník Richard Jarůšek je s osmi góly nejlepším střelcem hokejistů Litvínova v dosavadním průběhu extraligy. Jeho poslední dvě trefy přitom přinesly severočeskému týmu tolik potřebné body. Skóroval proti Spartě (3:4 v prodloužení) i v úterý proti Karlovým Varům (2:1). „Hlavně musíme zabrat i v dalších utkáních," velí zkušený forvard před pátečním duelem ve Zlíně.

Foto: Jan Švarc, www.hcverva.cz

Richard Jarůšek je nejlepším střelcem Litvínova. Vlevo generální ředitel Vervy Jiří Šlégr.

Článek
Fotogalerie

Co pro Litvínov znamenala vaše branka do karlovarské sítě už po třinácti sekundách hry?

Věřím, že nám dodala elán do žil. Chtěli jsme od začátku soupeře napadat a takříkajíc na něj vlétnout. Povedlo se nám první střídání, které nás nakoplo. I když hosté srovnali, dali jsme pak i vítězný gól.

Zapůsobila na tým změna trenéra?

Dozvěděli jsme se ráno v den zápasu, že pan Šlégr rezignoval na místo hlavního kouče. Nezbývalo nic jiného, než vyhrát. Víme, v jaké jsme situaci. V kabině nám to všem vadí a nechceme být dole. Výhra nad Karlovými Vary je záchvěvem, prvním krokem. Ale to nestačí. Musíme zabrat i v pátek ve Zlíně i v neděli doma s Vítkovicemi. Každý zápas je důležitý. Hraje se už o přežití v extralize.

Vnímáte reakce litvínovských fanoušků?

Doneslo se k nám, že byli nespokojeni. Je to jejich právo a názor. Naše některé zápasy nebyly vůbec dobré. V utkání proti Karlovým Varům jsme si všimli v hledišti nějakého transparentu. Ale lidi i fandili a hrozně si toho vážíme, protože jejich přízeň potřebujeme.

Jak posuzujete aktuální pozici a rozpoložení mužstva v boji o záchranu?

Jak jsem říkal, nechcete být tam, kde jsme. Oheň je na střeše a musíme s tím něco udělat. Jsme tady od toho, abychom hráli hokej a dělali svou práci. Podle tabulky ji neděláme, jak bychom měli. V každém zápase i tréninku je nutné odevzdat maximum. Někdy má člověk blbý den, ale v týmu je dalších dvacet nebo i více hráčů, aby ho zastoupili.

Reklama

Související témata: