Hlavní obsah

Velká ztráta pro Liberec! Jeden z jeho klíčových útočníků si poranil ledvinu

Praha

Byla to minulý pátek pro hokejisty Liberce draze vykoupená výhra. Bílí Tygři si sice po triumfu 2:1 nad Kladnem připsali tři body, čímž prodloužili svou vítěznou sérii, zároveň ale na delší dobu přišli o jednoho ze svých klíčových útočníků. Osmadvacetiletý reprezentant Michal Bulíř si poranil ledvinu a mimo hru bude několik týdnů.

Foto: Vít Černý, ČTK

Liberecký útočník Michal Bulíř (vlevo) stíhá obránce Kladna Martina Kehara.

Článek

Ke zranění libereckého odchovance došlo v 18. minutě utkání s Rytíři, kdy byl Bulíř při blafáku nešťastně sražen kladenským obráncem Keharem. Nekontrolovaným pádem nejprve vrazil do brankáře Godly a následně bokem tvrdě narazil do pravé tyče.

Bulíř, jenž v 19 zápasech této sezony posbíral stejný počet bodů za osm gólů a 11 asistencí a je tak třetím nejproduktivnějším hráčem Bílých Tygrů, s velkým sebezapřením duel dohrál, hned další den ale podstoupil vyšetření v liberecké nemocnici. Z té byl propuštěn až ve středu po čtyřech dnech.

Výsledná diagnóza hovoří o poranění ledviny, pokud bude rekonvalescence probíhat dobře, mohl by se na led vrátit ještě do konce tohoto kalendářního roku.

„Michal Bulíř utrpěl poranění ledviny po nárazu do brankové konstrukce v domácím zápase s Kladnem. Dnes byl propuštěn z Krajské nemocnice Liberec do domácího léčení. Léčba jeho zranění potrvá několik týdnů," uvedl pro klubový web týmový lékař Roman Mizera.

Reklama

Související témata: