Hlavní obsah

Vedoucí Sparta udolala Kladno a prodlužuje série. Jágr nedohrál. Pardubice už nejsou poslední

Praha
Aktualizováno

Pět zápasů v pátek uzavřelo 23. kolo hokejové Tipsport extraligy. Šlágrem byl souboj Jágrova Kladna, které podlehlo vedoucí a na vítězné vlně se vezoucí Spartě 2:4. Zlín vyhrál nad Litvínovem 3:1, Karlovy Vary podlehly Hradci Králové 2:3 v prodloužení, poslední Pardubice vyzvaly Plzeň a vyhrály 4:3 v prodloužení, Olomouc urvala body s Třincem (3:1).

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Obránce Sparty Adam Polášek (vlevo) atakuje Jaromíra Jágra z Kladna, který poté už do utkání nenastoupil.

Článek
Fotogalerie

Jaromír Jágr se zranil. Jak to s ním vypadá?

Zlín vyhrál poprvé v sezoně třikrát za sebou. Domácí utkání rozhodli dvěma góly ve třetí třetině, v 56. minutě je posunul do vedení pohotovou dorážkou Štěpána Fryšara. Vítězství  poté trefou do prázdné branky pojistil Tomáš Fořt. Proti Severočechům uspěli po třech nezdarech.

Karlovy Vary hrály poprvé od 3. listopadu v domácím prostředí. Proti Hradci smazaly dvoubrankové manko, ale v čase 60:52 rozhodl Kevin Klíma o vítězství Mountfieldu.

Kladno chtělo Spartě oplatit dva týdny starou porážku 2:6 na jejím ledě, ale Pražané nakonec prodloužili vítěznou sérii na osm zápasů, venku dokonce vyhráli už pojedenácté v řadě, čímž znovu vylepšili extraligový rekord. Sparta nastoupila bez zraněného kapitána a ofenzivního lídra Michala Řepíka. Domácí Jaromír Jágr odstoupil pro zranění ve 27. minutě a pokus o návrat ve třetím dějství nevyšel.

Dosud poslední Pardubice se po pěti utkáních dočkaly triumfu a posunuly se na 13. místo. Více než 40 minut vedly o dvě branky, ale Škoda dokázala třemi góly během necelých šesti minut stav otočit. Při power-play ale vyrovnal Rhett Holland a v čase 60:21 rozhodl o výhře domácích svým druhým gólem Juraj Mikuš. V minulém kole Východočeši naopak tolik štěstí neměli, vedení s Libercem ztratili v 58. minutě a po nájezdech padli.

Pardubický klub jen několik hodin před zápasem propustil kvůli špatným výsledkům sportovního manažera Jaromíra Kverku. Nespokojenost dávali hlasitě najevo také fanoušci Dynama, kteří od začátku utkání soustavnými pokřiky žádali konec trenérů i ostatních funkcionářů.

Olomouc doma uspěla po sérii osmi porážek poprvé od 27. září. Oceláři, kteří v utkání vedli 1:0, si připsali třetí nezdar v řadě. Premiérovými dvěma góly v sezoně se na výhře Hanáků podílel útočník Jan Knotek.

Hokejová Tipsport extraliga - 23. kolo:
Zlín - Litvínov 3:1
Branky: 10. Ferenc, 56. Fryšara, 59. Fořt - 12. J. Mikúš
Karlovy Vary - Hradec Králové 2:3 v prodloužení
Branky: 28. a 31. V. Polák - 1. Smoleňák, 8. R. Pavlík, 61. K. Klíma
Kladno - Sparta 2:4
Branky: 16. P. Machač, 26. Zelingr - 3. Dvořáček, 33. Košťálek, 56. Jurčina, 60. Rousek
Pardubice - Plzeň 4:3 v prodloužení
Branky: 35. a 61. J. Mikuš, 13. Machala, 60. Holland - 42. P. Straka, 45. Vráblík, 47. Moravčík
Olomouc - Třinec 3:1
Branky: 28. a 59. J. Knotek, 25. Nahodil - 8. Hrehorčák
Předehráno ve čtvrtek:
Vítkovice - Mladá Boleslav 3:7
Liberec - Brno 3:2

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice