Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Zlín 3:6Divočina v první třetině! Bruslařský klub prohrál potřetí v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Šlahař 0 : 1
5. Bičevskis 1 : 1
6. Gazda 1 : 2
7. Fořt 1 : 3
8. Šťastný 2 : 3
11. Stránský 3 : 3
19. Šlahař 3 : 4
55. Kubiš 3 : 5
58. Claireaux 3 : 6
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi podlehli ve 26. kole extraligy doma Zlínu 3:6 a připsali si třetí porážku za sebou. Berani po dvou prohrách zabrali, k čemuž přispěl dvěma góly Jakub Šlahař a třemi asistencemi Antonín Honejsek.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Stránský z Mladé Boleslavi dává třetí gól, vpravo je brankář Zlína Libor Kašík.

Článek
Fotogalerie

Ve čtvrté minutě si Mladá Boleslav vytvořila z tlaku několik dobrých příležitostí, zvlášť ta Jegliče volala po gólu, ale paradoxně udeřilo hned z následného brejku, kdy Krošeljovi propadlo nahození Šlahaře mezi betony.

Hned za minutu ale bylo vyrovnáno, když si první branku v mladoboleslavském dresu připsal Lotyš Bičevskis. Ale i Berani přispěchali s rychlou odpovědí. Po půl minutě už znovu vedli po ráně obránce Gazdy. A za minutu bylo pro domácí ještě hůř. V jejich vlastní přesilovce ujel Ševcovi Fořt a zvýšil na 3:1 pro hosty.

V téže přesilovce si ale užili Bruslaři i radost, když snížil dorážkou Klepišovy střely Šťastný. A za dvě minuty bylo z další přesilovky vyrovnáno, když Kašíka překonal Stránský. Svou první přesilovku pak využil i Zlín - v závěru první třetiny se podruhé prosadil Šlahař.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Mladé Boleslavi Gašper Krošelj inkasuje čtvrtý gól.

Druhá dvacetiminutovka se odvíjela v poklidnějším tempu. V její polovině z ničeho nic vypálil do tyče zlínský Claireaux. Mladá Boleslav si připravila zámek v další přesilovce, z ní se ale tentokrát nic neurodilo. Naopak na druhé straně musel vytáhnout těžký zákrok Krošelj proti Sedláčkovi.

Hned v úvodu třetí části hry si našel volný kotouč Fořt, ale napálil ho pouze do masky domácího gólmana. Mladá Boleslav se hnala za vyrovnáním, ale opět udeřilo na druhé straně, když se v dalším úniku prosadil Kubiš po přihrávce Fryšary. Středočeši pak inkasovali ještě jednou do odkryté branky z hole Claireauxe.

26. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - PSG Berani Zlín 3:6 (3:4, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 5. Bičevskis (R. Zohorna), 8. D. Šťastný (Klepiš), 11. J. Stránský (Skalický, Jeglič) - 4. Šlahař (Honejsek), 6 Gazda (Honejsek), 7. Fořt, 19. Šlahař (Herman, Honejsek), 55. Kubiš (Fryšara), 57. Claireaux. Rozhodčí: Pešina, Lacina - L. Kajínek, Špringl. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 2598.
Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Kurka, Hrbas, Fillman, Dlapa, Pláněk, Bernad - D. Šťastný, Jeglič, Klepiš - Vondrka, A. Zbořil, Skalický - J. Stránský, Bičevskis, R. Zohorna - P. Kousal, O. Najman, L. Pabiška. Trenéři: Rulík a Patera.
Zlín: Kašík - D. Nosek, M. Novotný, Ferenc, Freibergs, Gazda, Žižka, Matyáš Hamrlík - Claireaux, Fořt, Köhler - J. Ondráček, Fryšara, Kubiš - Šlahař, Honejsek, Herman - Okál, P. Sedláček, Dufek. Trenéři: R. Svoboda a Martin Hamrlík.

Reklama

Související témata: