Hlavní obsah

Bojovník Szturc se vrací do extraligy v dresu Třince. Obrovská šance. Moc se těším, říká

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

V úvodu sezony odehrál deset utkání v extralize za Zlín s bilancí jednoho vstřeleného gólu a dvou přihrávek, poté ale „zmizel" do prvoligové Poruby. Přesně v polovině základní části se 30letý odchovanec Vítkovic Roman Szturc do nejvyšší soutěže vrací. V průběhu utkání 26. kola podepsal kontrakt do konce ročníku v Třinci.

Foto: Profimedia.cz

Roman Szturc se stal novou posilou třineckých Ocelářů.

Článek

„Jedná se o poctivého hráče s velmi dobrým zakončením. Hraje hokej, který bolí, je nepříjemný pro soupeře, umí se jim dostat pod kůži. Má velmi dobré zakončení a potřebujeme do našeho týmu vnést aspekty, které v sobě má," řekl na adresu důrazného hokejisty trenér Třince Václav Varaďa.

„Každý, kdo sleduje hokej, ví, jaká je moje letošní sezona. Tohle je pro mě obrovská šance a moc se na ni těším," přidal se Szturc.

Romane, napadlo vás někdy, že byste mohl hrát za Třinec?

No, v létě by mě to třeba napadlo, protože pohyby hráčů jsou. Ale kdyby mi to někdo řekl před měsícem, tak bych mu asi nevěřil. Ale jak říká jeden můj kamarád, někdy je důležité udělat krok zpátky, abys mohl udělat dva dopředu. Poruba mi po konci ve Zlíně podala pomocnou ruku, no a teď jsem tady. Řešili jsme to s panem Peterkem už nějaký ten týden, pak mi volal i Venca (Varaďa) a do týdne se to upeklo.

Trenér Varaďa říkal, že je zvědavý, jak na tom jste. Jak na tom tedy jste?

Jelikož jsme teď měli v Porubě velkou marodku a odehráli nějakých šest zápasů na tři lajny, tak možná ke konci už byla nějaká únava, protože toho bylo fakt hodně. Teď je ale repre pauza, což si myslím je výborné období na to začít tohle angažmá. V pondělí si odpočinu, pak se vrhnu do tréninku a myslím, že to bude dobré.

V kabině Třince jste už byl?

Ne, stvrdilo se to v průběhu nedělního zápasu, takže jsem třineckou kabinu ještě neviděl. Ale co se hráčů týká, ty znám velmi dobře.

Co byste měl přinést do týmu?

S Vencou (Varaďou) jsme telefonovali, ví, co ode mě může čekat. Určitě zvednout konkurenci v mančaftu, zvýšit důraz na ledě. Nějaké zápasy už mám v extralize odehrané (574 utkání), Venca ví, co ode mě může očekávat.

Foto: https://www.hc-vitkovice.cz

Útočník Roman Szturc během svého působení ve Vítkovicích

Smlouvu máte do konce sezony, budete si chtít říct o delší kontakt?

Každý ví, jaká je moje letošní sezona, tohle je pro mě obrovská šance a moc se na ni těším.

Třinec pojede přes Vánoce do Švýcarska na Spengler Cup, který jste s Vítkovicemi absolvoval několikrát. Těšíte se?

Na ten se moc těším, ten turnaj je výborný. Organizačně, i co se týká mančaftů. I když je to přes Vánoce, ale to k tomu patří.

Poruba je takový nakopávací tým? Svačina se vystřelil do Komety, vy do Třince...

Od kluků jsem to slýchával. Dostal jsem místo po Sváčovi, teď je zase volné, tak uvidíme, jestli se o něj nestrhne boj. (smích)

Z Vítkovic nabídka nepřišla?

No, nevím, jak na to odpovědět a ani to moc nechci už řešit. Víme, co se tam přes víkend dělo, jsou v těžké situaci. Snad to nebude znít blbě, ale já tam jsem pořád domácí. Ten klub pořád někde mám. Přeju jim, aby se nastartovali a šli nahoru. Přeju jim jenom to dobré.

Jak jste prožíval to, že jste ve Vítkovicích musel skončit po minulé sezoně?

Měl jsem tam platnou smlouvu a všichni mě ujišťovali, že budu pokračovat. Pak se to ale vykrystalizovalo jinak. A protože jsem se až někdy v červnu dozvěděl, že končím, už moc míst v extralize nebylo. Bylo těžké se někde dostat. Vyšlo to ve Zlíně a nemůžu na ně říct nic špatného, protože jsem tam potkal dobré lidi. Měl jsem tam smlouvu do poloviny října a protože jsme nechytili začátek, daly se změny očekávat.

Jaké to bude nastoupit v derby na druhé straně?

Do Vítkovic už nebudu muset jet, protože tam se už hrálo dvakrát. Ale nebudu s tím mít nejmenší problém. Takový je hokejový život. Teď patřím Třinci, tak budu bojovat za ně.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice