Hlavní obsah

Útočník Vampola přece jen vypomůže hokejistům Kladna

Kladno

Tak přece to klapne, vysněná posila hokejového Kladna je na cestě. Útočník Petr Vampola přece jen vypomůže hokejistům Kladna. Mistr světa z roku 2010 má vyřízené střídavé starty z prvoligové Slavie a v sestavě Rytířů by se měl objevit již v pátečním utkání proti Hradci Králové. Pražané to oznámili na svém webu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petr Vampola během tréninku české reprezentace na archivním snímku.

Článek

"Na žádost Kladna o pomoc jsem kývnul především díky tomu, že se nám na Slavii daří, máme pohodu a i já osobně se cítím velmi dobře," řekl Vampola. V sezoně si sedmatřicetiletý hokejista zatím připsal ve 29 zápasech 28 bodů za osm gólů a 20 asistencí.

Možnost, že by Vampola extraligového nováčka posílil při zranění některých klíčových mužů kladenské ofenzivy včetně Jaromíra Jágra, byla ve hře již začátkem prosince. Dokonce se zúčastnil rozbruslení před utkáním s Mladou Boleslaví, jenže právě ta vlastní jeho hráčská práva a Vampolovi start za Kladno nepovolila.

Ve středu se ale zástupci Slavie a Mladé Boleslavi domluvili. "Jsem vděčný Slavii, že mi umožní v extralize nastoupit a dohodla se i s Boleslaví. Děkuji i Mladé Boleslavi za vstřícnost a věřím, že to bude ku prospěchu všech stran," uvedl Vampola, jenž za Kladno hrál už v minulé sezoně a výrazně mu pomohl k návratu mezi elitu.

Přes účast v pátečním utkání by Vampola neměl scházet v sestavě Slavie v sobotním domácím zápase se Vsetínem. Do dnešního prvoligového utkání Pražanů v Havířově nenastoupil.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec