Hlavní obsah

Kanaďan v Liberci balí kufry. Přesouvá se k rivalovi

Liberec

Liberecký hokejový brankář Justin Peters se v rámci hostování stěhuje do konce této sezony do Mladé Boleslavi. Bruslařský klub o tom ve čtvrtek informoval na svých oficiálních internetových stránkách.

Foto: Bílí tygři Liberec

Brankář Justin Peters.

Článek

Třiatřicetiletý Kanaďan přišel pod Ještěd v létě z Chomutova jako náhrada za jedničku Romana Willa, jenž zamířil do švédského Rögle. Bronzovému medailistovi z olympijských her v Koreji se však v novém působišti nevedlo podle představ. Ve dvanácti utkáních sice vychytal devět výher, liberecký tým však v úvodu sezony trápila defenzíva a Peters v řadě zápasů hodně inkasoval. Úspěšnost zásahů má 88,18 procenta, přičemž jeho průměr činí 3,5 obdržených gólů na zápas.

Bílí Tygři pak v polovině listopadu získali ze švýcarského Ambri Dominika Hrachovinu, jenž borce s 83 starty v NHL už mezi tyče nepustil.

Oba kluby doladily transfer po čtvrtečním vzájemném souboji, v němž Severočeši zvítězili 2:0, když Hrachovinovi kryl záda na střídačce Marek Schwarz.

Peters vytvoří v Boleslavi tandem se Slovincem Gašperem Krošeljem. „Justin je zkušený gólman, má zkušenosti z NHL, AHL a evropských lig, dostal se i do kanadského národního týmu. Při pokračujícím dlouhodobém zranění Honzy Růžičky nám záleží na stabilizaci brankářského postu," vysvětlil pro klubový web sportovní ředitel Bruslařů Radim Vrbata.

V mužstvu přitom dál zůstává i mladý Radek Haas. „Budeme se mu snažit zajistit zápasové vytížení v první lize," dodal Vrbata.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Rostislav Marosz z Liberce pálí na brankáře Mladé Boleslavi Gašpera Krošelje.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice