Hlavní obsah

Olomouc - Pardubice 1:2První výhra pro kouče Razýma. Perníkáři však zůstávají poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Klimek 1 : 0
22. Harju 1 : 1
43. Tybor 1 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Olomoučtí hokejisté prohráli v 31. kole extraligy na domácím ledě s Pardubicemi 1:2. Hanáci po úvodní třetině vedli, ale nakonec slavil první výhru na střídačce Dynama trenér Milan Razým, jenž Východočechy převzal v poslední reprezentační přestávce kvůli Channel One Cupu. Po utnutí série čtyř porážek, které zajistil vítězným gólem Radoslav Tybor, ztrácí Východočeši na předposlední Vítkovice dva body.

Foto: Vít Černý, ČTK

Trenér Pardubic Milan Razým se dočkal první výhry na lavičce Dynama

Článek

V první velké šanci byl domácí Klimek, sám za obranou Pardubic si ale nepřišel na Kacetla. Po pěti minutách se k zajímavým šancím dostali také hosté, když se Kolářova střela od modré čáry otřela o boční síť Konrádovy branky a Kindl vzápětí tečoval nahozený puk těsně nad.

Olomouc se dostala do vedení v oslabení: Musil ujel po levém křídle a předložil puk před branku Klimkovi. Branka byla uznána až po dlouhém zkoumání videozáznamu kvůli ověření, zda nešlo o úmyslné kopnutí.

Pardubice srovnaly hned na začátku druhé třetiny. Po chybě domácích ve středním pásmu se střelou pod horní tyčku prosadil Harju. Po vyrovnávací brance se hra vyrovnala a další šance dlouho nepřicházely.

Kacetl držel naděje hostů

Diváci se dočkali většího vzruchu až po polovině zápasu. Kacetl předvedl dobrý postřeh při Bambulově střele. Stejně dobře si však vedl také Konrád proti skryté střele Kusého. Kacetl pak udržel puk také po střele rozjetého Buriana. Olomoučtí si poté vytvořili mírnou územní převahu, ze které ale nic nevytěžili.

Stejně jako na začátku druhé třetiny se hokejisté Pardubic prosadili i na začátku třetí části. Po Mandátově střele dorazil puk za Konrádova záda Tybor. Už po 30 sekundách mohl srovnat Káňa, který však z bezprostřední blízkosti přestřelil branku. Překonat Kacetla se pět minut před koncem nepovedlo ani střílejícímu Klimkovi či dorážejícímu Musilovi.

31. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Dynamo Pardubice 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 11. Klimek (P. Musil) - 22. Harju (Poulíček), 43. Tybor (Mandát). Rozhodčí: Lacina, Obadal - Lučan, Kis. Vyloučení: 4:5. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 4521.
Olomouc: Konrád - Jaroměřský, Ondrušek, Valenta, Švrček, Dujsík, Vyrůbalík, Škůrek - Irgl, Strapáč, Burian - P. Musil, Nahodil, Klimek - Olesz, Kolouch, J. Káňa - Bambula, Skladaný, Laš. Trenéři: Moták a Tomajko.
Pardubice: Kacetl - J. Kolář, T. Voráček, Eklund, Holland, J. Zdráhal, J. Mikuš - Tybor, Mandát, Svačina - M. Látal, Poulíček, Harju - D. Kindl, R. Vlach, Kusý - Beran, Matýs, Pochobradský. Trenér: Razým.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec