Hlavní obsah

Liberec - Zlín 2:1Liberec bodoval pošestnácté v řadě a do nového roku půjde v roli lídra

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Šlahař 0 : 1
27. Vlach 1 : 1
29. Vlach 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce porazili ve 32. kole extraligy doma Zlín 2:1 a bodovali už v šestnáctém utkání za sebou. Patnáct zápasů z toho bylo vítězných a Bílí Tygři tak nadále drží první místo v tabulce. Naopak Zlín neuspěl po čtyřech výhrách v řadě a zůstává devátý. Dvěma góly zařídil výhru Bílých Tygrů útočník Jaroslav Vlach.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor obou libereckých gólů Jaroslav Vlach.

Článek

První velkou šanci měl hned v úvodní minutě zápasu navrátilec do liberecké sestavy Bulíř, mířil však těsně vedle. Na opačné straně prověřil Hrachovinu dělovkou od modré čáry Ferenc. První přesilovou hru v utkání si zahráli Bílí Tygři, Čiliaka však neohrozili.

Skóre se poprvé změnilo v deváté minutě. Při signalizované výhodě domácích přihrál Bulíř zpoza branky na modrou čáru, jenže tam nebyl nikdo z jeho spoluhráčů a puk tak doklouzal až do opuštěné liberecké branky. Kuriózní vlastní gól byl připsán zlínskému Šlahařovi. Liberečtí mohli okamžitě vyrovnat v přesilovce, Berani se ale ubránili.

Druhé dějství začalo náporem Severočechů, Čiliak si ale se střelami Kotvana a Knota poradil. V 27. minutě už ale bylo vyrovnáno, když po krásné kombinaci s Najmanem a Průžkem střílel do odkryté branky Vlach. A za další dvě minuty už Bílí Tygři otočili skóre ve svůj prospěch. Z dobré Průžkovy práce opět těžil Vlach.

Vyrovnání měl hned vzápětí na hokejce Claireaux, Hrachovina ale jeho bekhendový blafák chytil. Poté si Zlínští zahráli početní výhodu a blízko gólu byl Šlahař, Hrachovina ale vytáhl další parádní zákrok. Na druhé straně mohl navýšit vedení Liberce Bulíř, také Čiliak si však připsal výtečný zásah.

V úvodu třetí části se do dobré příležitosti dostal Claireaux, vystřelil ale těsně mimo. Na druhé straně prověřil Čiliaka Zachar, zlínský brankář ale neměl s jeho střelou problém. Poté se až před Čiliaka natlačil Najman, místo střely ale ještě hledal Vlacha, jehož střelu zblokovala zlínská obrana.

Liberečtí se poté přece jenom více zatáhli a zlínské útoky tak často narážely na dobře zformovanou defenzivu domácích. Poté se do velké šance dostal Köhler, tváří v tvář Hrachovinovi ale neuspěl.

Tři minuty před závěrečnou sirénou sáhli Berani ke hře bez brankáře, která byla následně umocněna ještě přesilovkou. Obrovskou příležitost k vyrovnání měl po Fořtově přihrávce Honejsek, nedokázal ale trefit odkrytou branku. Liberec už se poté ubránil.

32. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - PSG Berani Zlín 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 27. J. Vlach (Průžek, A. Najman), 29. J. Vlach (Průžek, Šmíd) - 9. Šlahař. Rozhodčí: Hodek, Veselý - Kajínek, Rampír. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 7500 (vyprodáno).
Liberec: Hrachovina - Knot, Šmíd, Graborenko, Derner, Hanousek, Kotvan - L. Hudáček, Bulíř, Lenc - Ordoš, Marosz, A. Musil - Zachar, P. Jelínek, L. Krenželok - Průžek, A. Najman, J. Vlach - D. Špaček. Trenér: Augusta.
Zlín: Čiliak - D. Nosek, Žižka, Ferenc, Freibergs, Řezníček, M. Novotný, Matyáš Hamrlík - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - Šlahař, Honejsek, Okál - Claireaux, Fryšara, Dufek - Popelka, P. Sedláček, Köhler. Trenér: R. Svoboda.

Reklama

Související témata: