Hlavní obsah

Hokejový útočník Duda se vrací do pražské Slavie

PRAHA

Hokejový útočník Radek Duda bude znovu hrát za pražskou Slavii. Osmadvacetiletý forvard, který se Slavií v roce 2003 získal mistrovský titul, podle oficiálních internetových stránek klubu uzavřel s pražským klubem smlouvu. Duda se připravoval na sezónu v Chabarovsku, ale ruský klub ho v srpnu propustil a angažoval na uvolněné místo cizince českého obránce Jana Platila.

Foto: ARCHIV

Radek Duda

Článek

Duda v létě 2006, kdy zahájila Slavia finančně úspornější program, odešel do švédského Malmö, kde však působil jen krátce a odešel do Ilvesu Tampere. Po sezóně měl namířeno do Chabarovsku, ale koncem srpna se nuceně vracel domů. V minulých dnech se připravoval se slávistickou juniorkou.

Nyní se vrací do pražského celku, se kterým se v roce 2003 radoval ze zisku titulu. Jeho návrat do Slavie je však trochu překvapivý. Před rokem totiž neodcházel ze Slavie zrovna v dobrém. Generální manažer a trenér v jedné osobě Vladimír Růžička poté prohlásil, že už se do Slavie nevrátí.

Dostává od Růžičky druhou šanci

"Rozhodování nebylo jednoduché. Druhou šanci moc nedávám. Radek je jedním z mála hráčů, který ji dostal. Jeho příchod slávističtí fanoušci přivítají, na Slavii je stále dost populární. Může do Sazka Areny přilákat další diváky. Věřím, že nám pomůže svými výkony, abychom hráli dobře," uvedl Růžička pro internetový server hokej.cz.

Osmadvacetiletý hráč podle jeho slov začne ve čtvrté formaci, ale dostane šanci, aby se prosadil. Jedním z důvodů, proč Slavia účastníka mistrovství světa v roce 2003 angažovala, je i fakt, že bude v domácím prostředí hrát na užším kluzišti a Dudovi kontaktní hokej svědčí.

"Radek nám do toho typově zapadá. Velice dobře bruslí, vyhledává kontakty. Na malém hřišti nám může být hodně platný," řekl Růžička na adresu hráče, který v poslední sezóně ve Slavii nasbíral včetně play-off 51 kanadských bodů v 64 zápasech.

Reklama

Související témata: