Hlavní obsah

Liberec zpět na vítězné vlně a dýchá Spartě na záda. Wolski při premiéře zařídil výhru Třince

Praha
Aktualizováno

Liberečtí hokejisté se vrátili na vítěznou vlnu a po výhře v 34. extraligovém kole nad Olomoucí 4:1 se přiblížili na rozdíl jediného bodu vedoucí Spartě, která má ale o tři odehrané zápasy víc. Plzeň si upevnila třetí místo výhrou nad Vítkovicemi 6:4. To čtvrtá Kometa po šesti výhrách doma před svými fanoušky podlehla Zlínu 2:3 po nájezdech. Pátý Třinec po návratu z úspěšného vystoupení na Spengler Cupu vybojoval v Karlových Varech výhru 2:1 v prodloužení. Kladno zvítězilo na ledě posledních Pardubic 4:3 v prodloužení.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hokejisté Plzně oslavují gól proti Vítkovicím.

Článek
Fotogalerie

Liberci v minulém kole ukončilo šestnáctizápasovou sérii bez porážky Kladno, ale Bílí Tygři se rychle oklepali a proti Olomouci slavili desáté domácí vítězství v řadě. Aktuálně jedenáctí Hanáci prohráli podruhé za sebou a proti Severočechům nedokázali ani potřetí v sezoně bodovat.

Kometa sice dvakrát vedla, ale domácí vítěznou sérii nakonec neprodloužila, protože rozjetý Zlín dokázal v obou případech srovnat a přestřelku v samostatných nájezdech rozhodl David Nosek. Berani vyhráli šestý z posledních sedmi zápasů a Brno podlehlo Zlínu i potřetí v sezoně.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Brna Marek Čiliak inkasuje rozhodující gól v nájezdech od Davida Noska ze Zlína.

Třinec se na Spengler Cupu blýskl stříbrem a slaví i po návratu do domácí soutěže. Při premiéře v dresu Ocelářů proti Karlovým Varům zazářil Wojtek Wolski, jehož angažmá se dohodlo právě v Davosu. Polský rodák s bohatou minulostí z NHL i KHL přihrál na vyrovnávací trefu Ondřeje Kovařčíka a v prodloužení pak sám rozhodl. Západočeši prohráli třetí utkání za sebou.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Milan Gulaš z Plzně slaví branku proti Vítkovicím.

Plzeň i díky dvěma brankám kanonýra Milana Gulaše a čtyřem využitým přesilovkám zdolala Vítkovice počtvrté v sezoně. Ostravané nenavázali na poslední výhru nad Pardubicemi, prohráli čtvrtý z posledních pěti zápasů a zůstávají na dvanáctém místě. V jejich dresu dvakrát skóroval Dominik Lakatoš.

Pardubice zůstávají na posledním místě s dvoubodovým odstupem na Litvínov. Proti Kladnu, které stále hraje bez Jaromíra Jágra, sice smazaly ztrátu 0:3, v prodloužení ale vystřelil výhru Rytířům Brady Austin. Dynamo prohrálo třetí utkání v řadě, zatímco Kladno po senzační výhře nad Libercem slavilo i venku a drží se na desátém místě zajišťujícím předkolo play off.

Hokejová extraliga, 34. kolo
Brno - Zlín 2:3 po sam. nájezdech
Branky: 21. Hruška, 52. Mueller - 36. Dufek, 55. Okál, rozhodující nájezd Nosek
Karlovy Vary - Třinec 1:2 v prodloužení
Branky: 17. Rachůnek - 38. Kovařčík, 64. Wolski
Liberec - Olomouc 4:1
Branky: 6. Lenc, 27. Musil, 24. Bulíř, 60. Ordoš - 59. Klimek
Plzeň - Vítkovice 6:4
Branky: 8. Rob, 20. Kantner, 33., 38. Gulaš, 43. Eberle, 53. Němec - 13. Roman, 15., 46.  Lakatoš, 50. Schleiss
Pardubice - Kladno 3:4 v prodloužení
Branky: 28. Zdráhal, 33. Poulíček, 41. Mandát - 14. O´Donnell, 20. Stach, 25. Zikmund, 64. Austin

Reklama