Hlavní obsah

Karlovy Vary - Litvínov 3:2 PPKarlovarští otočili zápas s Litvínovem, rozhodl Rachůnek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Říha 0 : 1
29. Jarůšek 0 : 2
38. Rachůnek 1 : 2
45. Gríger 2 : 2
61. Rachůnek 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů porazili ve 35. kole extraligy Litvínov 3:2 v prodloužení, přestože prohrávali již 0:2. Utkání rozhodl v čase 60:13 svou druhou brankou útočník Tomáš Rachůnek. Zatímco domácí tak ukončili sérii tří porážek v řadě, hosté neuspěli počtvrté za sebou.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Tomáš Rachůnek z Karlových Varů se raduje z gólu.

Článek

Podkrušnohorské derby zahájili oba soupeři obezřetně, bez větších brankových příležitostí. První nebezpečnou střelu na hostující branku vyslal ve 4. minutě Skuhravý, na druhé straně kontroval Hübl. V polovině úvodní třetiny mohl otevřít účet zápasu Kohout, ale jeho zakončení po samostatném úniku Janus zlikvidoval. Bezbrankový stav se změnil až ve 14. minutě, kdy se krátce po buly a úspěšně sehraném signálu prosadil Říha.

Ve 24. minutě se v karlovarské brance vyznamenal Novotný, když skokem plavmo zlikvidoval tutovku Hedberga. Energie se tlačila do útoku, ale Severočeši poctivě bránili střední pásmo a Janus chytal spolehlivě. Skóre se opět měnilo ve 29. minutě, kdy v předbrankovém prostoru Emingera přetlačil Jarůšek a střelou pod horní tyč zvýšil vedení hostů.

Hráči z lázeňského města se i nadále tlačili útoku, v koncovce se jim ale nedařilo. Herní převahu Energie nakonec zúročil ve 38. minutě Rachůnek, který střelou z mezikruží vrátil Západočechy do zápasu.

Poté, co ve 45. minutě po efektní individuální akci vyrovnal Gríger, vyvinuli domácí místy až drtivý tlak a dlouhé minuty nepouštěli hosty z jejich obranného pásma. Otočit vývoj zápasu mohl Eminger, ale jeho střela skončila jen na spojnici tyček, což potvrdil i videorozhodčí. Přidat třetí gól v normální hrací době ale Západočeši nedokázali.

Nakonec domácí získali dva body, když po třinácti sekundách prodloužení zápas ukončil Rachůnek.

35. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Verva Litvínov 3:2 v prodl. (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 38. Rachůnek (Graňák), 45. Gríger, 61. Rachůnek (Šenkeřík) - 14. Říha (F. Lukeš, Hübl), 29. Jarůšek (Mahbod, Jánošík). Rozhodčí: Horák, Pražák - Gerát, Hynek. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 4608..
Karlovy Vary: F. Novotný - Šenkeřík, Rohan, Graňák, Plutnar, Eminger, Mikyska, Šafář - Flek, Gríger, Rachůnek - Beránek, T. Mikúš, V. Polák - Kohout, Raška, Šik - Vondráček, Skuhravý, Koblasa. Trenéri: Pešout.
Litvínov: Janus - Ščotka, Jánošík, Kudla, T. Pavelka, Říha, Baránek - Petružálek, Hübl, F. Lukeš - Mahbod, M. Hanzl, Jarůšek - Kašpar, Gerhát, Hedberg - Válek, Zygmunt, Trávníček. Trenér: Kýhos.

Reklama

Související témata: