Hlavní obsah

Litvínov - Zlín 2:6Zlín připravil Litvínovu pátou porážku v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Ferenc 0 : 1
30. Dufek 0 : 2
32. Okál 0 : 3
35. Claireaux 0 : 4
48. Jarůšek 1 : 4
53. Okál 1 : 5
57. Mahbod 2 : 5
60. Nosek 2 : 6
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína vyhráli v 36. kola extraligy na ledě Litvínova 6:2 a připravili tak Severočechům pátou porážku v řadě. Hosté o zisku tří bodů rozhodli ve druhé třetině, ve které skórovali čtyřikrát. Dvěma góly a asistencí se na výhře Zlína podílel útočník Zdeněk Okál.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zlínští Jan Dufek, Ralfs Freibergs a Štěpán Fryšara oslavují gól proti Litvínovu.

Článek

První šanci utkání měl ve třetí minutě domácí Kašpar, který se řítil na Kašíka, na poslední chvíli mu ale stačil puk vypíchnout obránce Nosek. Další příležitost měl Hanzl, bohužel pro domácí ani na dvakrát nedokázal Kašíka propálit. Následovala Lukešova bomba od modré a Jarůškova dorážka, zlínský gólman ale chytal výborně. První příležitost hostujícího týmu přišla v desáté minutě, Nosek našel rozjetého Okála, který střelou z první provětral betony domácího Januse.

V druhé části se střelcům dařilo mnohem více a hosté zápas rozhodli ve svůj prospěch. Nejprve v 26. minutě v přesilové hře otevřel skóre po pěkné kombinaci Ferenc. O čtyři minuty později zvýšil po chybě v domácí obraně Dufek. Třetí gól přidal Okál a čtvrtý Claireaux. A bylo rozhodnuto.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zlínský Pavel Kubiš v potyčce se Samsonem Mahbodem z Litvínova.

Ve 48. minutě se podařilo snížit Jarůškovi, ale žádný obrat se nekonal. Klid zpět na zlínské hokejky vrátil Okál. Litvínov zásluhou přesilovkové branky Mahboda snížil ještě jednou, poslední slovo měl ale v přesilovce pět na tři hostující Nosek. Litvínov tak potřetí v sezoně prohrál pět utkání v řadě.

36. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - PSG Berani Zlín 2:6 (0:0, 0:4, 2:2)
Branky a nahrávky: 48. Jarůšek (M. Hanzl), 57. Mahbod (Kašpar, M. Hanzl) - 26. Ferenc (Šlahař, Okál), 30. Dufek (Freibergs, Claireaux), 32. Okál (Honejsek, Freibergs), 35. Claireaux (Dufek), 53. Okál (Honejsek, Šlahař), 60. D. Nosek (Šlahař). Rozhodčí: Hodek, Lacina - Komárek, Pešek. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:3. Diváci: 4865.
Litvínov: Janus - L. Doudera, Jánošík, Kudla, Kubát, Říha, Ščotka, od 40. navíc T. Pavelka - Petružálek, V. Hübl, F. Lukeš - Mahbod, M. Hanzl, Jarůšek - Kašpar, Gerhát, Válek - Helt, Zygmunt, Trávníček. Trenér: Kýhos.
Zlín: Kašík - D. Nosek, Žižka, Ferenc, Freibergs, Řezníček, M. Novotný, Matyáš Hamrlík - Kubiš, Fořt, Köhler - Šlahař, Honejsek, Okál - Claireaux, Fryšara, Dufek - Popelka, P. Sedláček, Herman. Trenér: R. Svoboda.

Reklama

Související témata: