Hlavní obsah

Plzeň - Pardubice 5:0Gulaš režíroval další výhru Plzně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Kodýtek 1 : 0
10. Rob 2 : 0
29. Kantner 3 : 0
36. Zdráhal 4 : 0
47. Gulaš 5 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně porazili v 36. kole extraligy Pardubice 5:0, připsali si pátou výhru v řadě a upevnili si třetí místo v tabulce. Gólem a dvěma asistencemi se na výhře domácích podílel Milan Gulaš, jenž tak má na svém kontě již 59 bodů a kraluje kanadskému bodování soutěže. Brankář Dominik Frodl udržel pošesté v sezoně čisté konto. Pardubice prohrály popáté v řadě a jsou i nadále poslední.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňský Milan Gulaš (uprostřed) slaví svůj jubilejní třicátý gól v sezoně.

Článek

Domácí sice záhy promarnili přesilovou hru, ale krátce po jejím skončení si vyměnil rozjetý Kodýtek puk se Strakou a střelou k levé tyči nedal Kantorovi šanci. Hosté si navíc v 10. minutě situaci zkompilovali dvojím vyloučením za příliš mnoho hráčů na ledě a během dvojnásobné početní výhody zvýšil po přiťuknutí Gulaše Rob ranou bez přípravy na 2:0.

Lépe se pohybující Indiáni se tlačili dopředu, Dynamo ovšem držel gólman Kantor, jenž dokázal zastavit i pokus volného Eberleho z mezikruží. Na druhé straně jeho protějšek Frodl musel vážněji zasahovat jen proti ojedinělé šanci Kindla. V závěru úvodní části zblízka neuspěl Kantner a trefa Mertla nebyla uznána pro úmyslné kopnutí Gulašovy přihrávky do sítě.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hokejisté Plzně oslavují první gól v zápase s Pardubicemi, který vstřelil Petr Kodýtek (88).

Na začátku druhé třetiny při přečíslení dvou na jednoho Rob po nabídce Němce neuspěl tváří v tvář Kantorovi s bekhendovým blafákem. Hosté poté zpevnili defenzivu, přesto po individuální akci Gulaše Kantner ve 29. minutě přidal pohodlně třetí gól. Po polovině utkání náznak pardubického zlepšení pokazil faulem Jan Zdráhal a jeho jmenovec v plzeňském dresu Patrik po přesné křížné nabídce Roba zvýšil na 4:0. Domácí kontrolovali hru a zaváhání při rozehrávce zachránil zákrokem proti střele Tybora Frodl.

Po pauze se hosté vrhli směrem dopředu, explzeňský Vlach však bekhendem trefil pouze levou tyčku. Následně hráči Dynama nevyužili přesilovku a udeřilo na druhé straně. Ve 47. minutě totiž rozehrávajícímu Látalovi vzal kotouč Gulaš a zblízka přidal svůj jubilejní třicátý gól sezony. Od ještě většího debaklu uchránila hosty po bombě Janka branková konstrukce.

36. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Dynamo Pardubice 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Kodýtek (P. Straka), 10. Rob (Gulaš, V. Němec), 29. Kantner (Gulaš, Mertl), 36. P. Zdráhal (Rob, Budík), 47. Gulaš. Rozhodčí: Šindel, Šír - Ganger, Klouček. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0. Diváci: 6085.
Plzeň: Frodl - Čerešňák, Budík, Moravčík, Pulpán, Vráblík, Jank, od 43. navíc Kaňák - Gulaš, Mertl, Kantner - Pour, Kracík, P. Zdráhal - Rob, V. Němec, Přikryl - Eberle, Kodýtek, P. Straka. Trenér: Čihák.
Pardubice: Kantor - J. Zdráhal, J. Mikuš, Ivan, J. Kolář, Holland, Voráček - Tybor, Mandát, Svačina - D. Kindl, R. Vlach, Látal - Matýs, Harju, M. Machač - Blümel, Poulíček, Beran. Trenér: Razým.

Reklama

Související témata: