Hlavní obsah

Kladno - Brno 5:1Po Spartě si Kladno vyšláplo na dalšího favorita

MinutaMin. Tým Hráč Akce
48. Stach 1 : 0
49. Strnad 2 : 0
53. Plekanec 2 : 1
57. O'Donnell 3 : 1
59. Melka 4 : 1
59. Strnad 5 : 1
Záznam online reportáže

V neděli si vyšlápli na domácí Spartu, o pět dní později dokázali hokejisté Kladna skolit dalšího favorizovaného soupeře. V utkání 37. extraligového kola Rytíři poprvé v sezoně zdolali Kometu, když o jejich triumfu 5:1 rozhodla třetí třetina, v níž padly všechny góly. Brno si připsalo už čtvrtou porážku z posledních pěti duelů.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Legendy v akci. Hokejový útočník Tomáš Plekanec z Komety a Jaromír Jágr z Kladna.

Článek
Fotogalerie

Brno se muselo obejít bez nemocného amerického kanonýra Muellera, přesto bylo v první třetině nebezpečnější. Už ve 4. minutě prostrčil Plekanec puk na Zaťoviče, který ale sám před brankářem Godlou neuspěl.

Slovenský gólman Rytířů působil jistým dojmem, v úvodní dvacetiminutovce zlikvidoval i dvě šance Kucsery a únik Střondaly. Domácí hrozili jen sporadicky, výjimkou byl pokus Jágra, jenž ale nedokázal puk zvednout, takže trefil brankáře Komety Vejmelku.

V úvodu prostřední části hry si kladenský majitel odbyl dvě střídání, pak ale na delší dobu usedl pouze na střídačku, takže se nabízela otázka, jestli si neobnovil zranění, kvůli kterému vynechal pět týdnů a vrátil se až v neděli při svém čtyřbodovém galapředstavení na Spartě.

Až ve 35. minutě se na led vrátil, to když Kladno hrálo po trestu Němce první přesilovku v zápase. A když pak usedl na trestnou lavici i Rákos, měli Středočeši k dispozici 67 vteřin dlouhou hru v početní převaze pět na tři. Jágr ji celou strávil na ledě, k úvodnímu gólu ale nepomohl, byť s ránou O´Donnella z mezikruží měl Vejmelka velké starosti.

Uragán v závěrečné části

Třetí třetina začala velkou příležitostí Brňanů, jenže Zaťovič přečíslení dvou na jednoho zakončil pouze do Godly. Ve 48. minutě propukl téměř vyprodaný kladenský zimák v nadšení. Stach totiž hledal před branku si najíždějícího Melku, do přihrávky ale vložil hůl hostující zadák Svozil, který v den utkání slavil 17. narozeniny, a puk nešťastně poslal pod horní tyčku.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Brankář hokejového Kladna Denis Godla a Lukáš Kucsera z Komety (zády).

Uběhlo jen dalších 85 vteřin, když Stach zpoza branky přihrál Strnadovi, který zvýšil na 2:0. Kometa se ale nevzdala. Po faulu Jágra se v přesilovce dostal k dorážce Plekanec, jenž loni pomohl Rytířům k návratu do extraligy, a ukončil téměř 117 minut dlouhé brněnské čekání na gól.

V 58. minutě slavilo Kladno třetí gól po střele O´Donnella mezi Vejmelkovy betony. Hosté si vyžádali trenérskou výzvu, protože se domnívali, že trefě kanadského útočníka předcházela hra vysokou holí. Po osmiminutovém zkoumání u videa, ale branka zůstala v platnosti. 105 vteřin před koncem základní hrací doby zkusili hosté hru bez gólmana, místo zdramatizování zápasu ale trefil Melka prázdnou klec. V poslední minutě pak Strnad tečí při přesilovce uzavřel na konečných 5:1 pro domácí.

37. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - HC Kometa Brno 5:1 (0:0, 0:0, 5:1)
Branky a nahrávky: 48. Stach, 49. J. Strnad (Stach, T. Kaut), 58. O'Donnell, 59. Melka (O'Donnell, Austin), 60. J. Strnad (B. Nash) - 53. Plekanec (Kucsera, Zaťovič). Rozhodčí: Úlehla, Jeřábek - Brejcha, Jelínek. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:1. Diváci: 5028.
Kladno: Godla - B. Nash, Austin, A. Lakos, Kehar, Romančík, Barinka - Jágr, Vampola, Zikmund - Redlich, P. Machač, J. Strnad - Melka, T. Kaut, O'Donnell - Valský, Stach, Š. Bláha - od 23. navíc Bílek. Trenéři: D. Čermák a Lidický.
Brno: Vejmelka - O. Němec, Bartejs, Pyrochta, Baranka, Svozil, Gulaši, Malec - M. Erat, Plekanec, Zaťovič - Kucsera, J. Hruška, Orsava - Kusko, Rákos, Dočekal - L. Horký, Střondala, Plášek. Trenér: Zábranský.

Reklama

Související témata: