Hlavní obsah

Tři góly za čtyři zápasy. Doufám, že to vydrží, glosuje olomoucký Musil svoji bilanci

Litvínov

Střeleckou formu prokazuje v současné době hokejový útočník Pavel Musil. Na začátku sezony vstřelil za Mladou Boleslav dvě branky a po přesunu do HC Olomouc přidal v novém dresu už dalších deset a momentálně je jedním z ofenzivních tahounů Hanáků v extralize. Prosadil se i při vítězném duelu v Litvínově, odkud si Olomoučtí odvezli vítězství 3:1. „Doufám, že to vydrží,“ řekl Pavel Musil v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Pavel Musil z Olomouce se raduje z prvního gólu v utkání s Hradcem Králové.

Článek

Skóroval jste v extralize třikrát v posledních čtyřech kolech. Jak jste spokojen se svou střeleckou bilancí.

Nikdy se mi v kariéře takhle nedařilo. Doufám, že to vydrží. Hlavně abychom byli produktivní z týmového hlediska. Myslím, že je to lepší, než když jsem přišel.

Jaký poznatek jste si odvezli ze zápasu v Litvínově?

Výborně chytal Braňo Konrád. Nějaké střely jsme před ním zblokovali. Za první dvě třetiny jsme si asi nezasloužili tři body, ale ve třetí části to už bylo z naší strany dobré a vážíme si úspěšného výsledku.

Už jste vstřebal svůj odchod z Mladé Boleslavi do Olomouce?

To je prostě hokejový život. Už jsem tam byl dlouho a bylo fakt těžké se s klubem rozloučit. Zatím ale svoje rozhodnutí hodnotím pozitivně. Přece jen jsem se už v Boleslavi cítil vyhořelý a v Olomouci jsem ožil a dostal takříkajíc novou krev. Jsem za tu změnu rád.

V Boleslavi jste měl kolem sebe zkušené borce jako jsou Michal Vondrka, co nyní zamířil do Pardubic, Jakub Klepiš i další. Jaké je to v novém působišti?

I tady jsou v týmu velké osobnosti, především Zbyněk Irgl, Rostislav Olesz, kolem nichž se to hodně točí.

Už jste si zvykl na Hané?

Jsem v Olomouci od konce října. Pro mě super, dobrý krok, navíc i dobrá parta. Hokejově se zvedáme jako tým. A navíc je Olomouc hezké město (úsměv).

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín