Hlavní obsah

Nejdřív Rolinek s Vondrkou. Teď přichází další vzpruha pro Pardubice v boji o záchranu

Pro hokejové Pardubice bojující o uchování extraligové příslušnosti je to za poslední týden už třetí skvělá zpráva. Po návratu klubové ikony Tomáše Rolinka a příchodu jiného zkušeného útočníka Michala Vondrky hlásí Východočeši další pozitivní novinku. Třetí nejproduktivnější hráč mužstva v probíhajícím ročníku a člen širšího reprezentačního kádru Robert Kousal zůstane v Dynamu až do konce sezony.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Robert Kousal (vpravo) zůstane v Pardubicích až do konce sezony.

Článek

Devětadvacetiletý Kousal se do Pardubic vrátil v létě po pěti a půl letech strávených v cizině. Podepsal roční kontrakt, který ovšem obsahoval klauzuli, že v případě zahraniční nabídky může být z klubu uvolněn.

Tíživá situace Pardubic, které se v tabulce nacházejí na poslední příčce o skóre za Litvínovem (ten má ale odehrány o dva zápasy méně), však vyškovského rodáka přiměla k rozhodnutí setrvat na východě Čech.

„Rozhodl jsem se zůstat v Dynamu, protože jsme na posledním místě tabulky a nechci utíkat z boje, když už je jen třináct utkání do konce. Bylo to strašně těžké rozhodnutí. Měl jsem nějaké nabídky ze zahraničí, ale chci pomoci tady," uvedl pro oficiální stránky účastník světových šampionátů v letech 2016 a 2018.

Vedení Pardubic rozhodnutí útočníka, který ve třiceti zápasech této sezony vstřelil osm gólů a přidal 13 asistencí, přivítalo. „Jsme rádi, že to takto dopadlo. Robert patří mezi nejproduktivnější hráče našeho týmu a určitě by jeho odchod byl citelnou ztrátou. Děkuji mu, že se takto rozhodl a pomůže nám v závěrečné fázi sezony," řekl člen představenstva klubu Dušan Salfický.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice