Hlavní obsah

Liberec - Hradec Králové 5:1Bílí Tygři smázli i Mountfield a nadále vládnou extralize

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Hudáček 1 : 0
19. Musil 2 : 0
30. Jelínek 3 : 0
39. Dragoun 3 : 1
42. Jelínek 4 : 1
60. Ordoš 5 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Liberce i díky třem využitým přesilovkám porazili ve 40. kole extraligy Hradec Králové 5:1 a vedou tabulku už o pět bodů před druhou Plzní. Bílí Tygři vyhráli před vlastním publikem čtrnáctý z posledních patnácti zápasů. Naopak Hradec Králové vyšel bodově naprázdno po dvou výhrách za sebou a je devátý.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Oscar Eklund z Hradce Králové a Jakub Rychlovský z Liberce.

Článek
Fotogalerie

Liberec vstoupil do utkání velmi aktivně a hned po minutě hry si vybojoval přesilovku. V té nebezpečně pálil Hudáček, Mazanec se ale stihl přesunout. Poté zahrozili také hosté a s Klímovým pokusem si poradil Hrachovina. Na opačné straně byl blízko vedoucímu gólu Marosz, Mazanec si připsal výborný zákrok.

Ve 12. minutě už ale šli Liberečtí do vedení. V početní výhodě se mezi hradeckou obranou prokličkoval Hudáček a střelou k tyči otevřel skóre. Hradečtí mohli odpovědět rovněž v přesilovce, Hrachovinu ale prakticky neohrozili. V závěru první dvacetiminutovky tak udeřili znovu Bílí Tygři, ze Zacharovy práce těžil dobře postavený Musil.

Druhou část začal lépe Mountfield a obrovskou šanci měl Lev, Hrachovina ale svou branku s vypětím všech sil uhájil. Poté zvedla diváky ze sedadel ostrá bitka mezi domácím Vlachem a Filipem Pavlíkem, ve které měl jasně navrch liberecký ranař.

Hrachovina problémy nepřipustil

Následně se do brejku dostal Klíma, Hrachovina ale svůj tým podržel. Neproměněné šance mohly Východočechy mrzet o to víc, že v polovině utkání využil početní výhodu Lenc a domácí vedli o tři góly. Snížit mohl Chalupa, Hrachovina ale sklapl betony včas. Na opačné straně se blýskl také Mazanec, který si poradil s Musilovým brejkem.

V 39. minutě se Hradečtí dočkali snížení. Žejdl obral o puk Šmída a přihrávkou před odkrytou branku vybídl ke skórování Dragouna. Na dostřel mohl ještě do druhé přestávky dostat hosty Chalupa, tváří v tvář Hrachovinovi ale neuspěl.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Liberce Dominik Hrachovina.

Šance Mountfieldu pak ještě více poklesly v úvodu třetího dějství, když po individuální akci přidal čtvrtou branku Severočechů kapitán Jelínek. Pátý gól pak měl na hokejce Zachar, z mezikruží jen těsně minul Mazancovu branku.

Do zápasu mohl Hradec Králové vrátit aktivní Chalupa, Hrachovina ale jeho blafák chytil. Proti Šidlíkově střele mu pak pomohla horní tyč. Na konečných 5:1 v závěru uzavřel třetím gólem z přesilovky Ordoš.

40. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - Mountfield Hradec Králové 5:1 (2:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 12. L. Hudáček (Šmíd, Birner), 19. A. Musil (Zachar), 30. Lenc (Birner), 42. P. Jelínek, 60. Ordoš (Šmíd, Birner) - 39. Dragoun (Žejdl). Rozhodčí: Šír, Horák - Špringl, Klouček. Vyloučení: 7:10, navíc J. Vlach 10 min. a 5 min. a do konce utkání - F. Pavlík 10 min. Využití: 3:0. Diváci: 7331.
Liberec: Hrachovina - Šmíd, Knot, Derner, Hanousek, Graborenko, Kunst - Lenc, L. Hudáček, Birner - Zachar, Marosz, A. Musil - Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok - D. Špaček, A. Najman, J. Vlach - Rychlovský. Trenér: Augusta.
Hradec Králové: Mazanec - Nedomlel, Eklund, Cibulskis, Šidlík, F. Pavlík, Šalda, od 25. navíc Čáp - Smoleňák, Koukal, Perret - Kevin Klíma, Lev, M. Chalupa - Žejdl, Cingel, R. Pavlík - Jergl, Dragoun, Miškář. Trenéři: V. Růžička a T. Martinec.

Reklama

Související témata: