Hlavní obsah

Nedvěd dostal od Sparty pokutu za své výroky o Čermákovi

PRAHA

Vedení hokejové Sparty se rozhodlo dodatečně potrestat obránce Jaroslava Nedvěda za jeho incident po utkání třetího kola extraligy v Liberci. Nedvěd dostal původně trest za to, že hlavou udeřil útočníka Leoše Čermáka. V rozhovoru s novináři pak svého soupeře nařkl z filmování a slovně jej napadl.

Článek

"S Jardou jsme se sešli, vysvětlili jsme mu představy o reprezentování našeho klubu, se kterými se jeho chování neslučovalo. Z toho důvodu jsme mu udělili finanční pokutu dle našich interních předpisů", uvedl generální manažer Petr Bříza na oficiálních internetových stránkách klubu.

Nedvědovo vyjádření se nelíbilo ani představitelům libereckého klubu. "Hráč Sparty se dostal na konci zápasu do problému, který řešil tímto trapným způsobem. Po zápase mezi novináři v rozhovorech osočil náš klub, ale i našeho hráče Leoše Čermáka. Proti tomu se chceme zásadně ohradit. Považuji to za netaktní a podlé," řekl generální manažer Liberce Ctibor Jech.

Zákrokem osmatřicetiletého Nedvěda, který dostal od hlavního rozhodčího Radka Husičky trest ve hře, se zabývala i disciplinární komise. Žádný další trest však sparťanský bek nedostal, podle pravidel tak vynechal pouze jedno utkání.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice