Hlavní obsah

Hokejovou extraligu vedou Vary, stíhají je Budějovice

Hokejisté Karlových Varů se díky výhře 4:0 nad Plzní posunuli do čela extraligové tabulky. Na prvním místě mají patnáct bodů stejně jako druhé České Budějovice, které na vlastním stadionu porazily Liberec až v prodloužení. Do čela však Západočechy poslalo lepší skóre. První výhru v sezóně zaznamenal v šestém kole soutěže Třinec.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Radost v podání hokejistů Karlových Varů.

Článek

O vítězství Budějovic rozhodla v prodloužení trefa Hudce. Ještě dvě minuty před koncem přitom domácí prohrávali 1:2, do prodloužení poslal zápas svou trefou obránce Filip Novák. Doma ještě Mountfield neztratil ani bod.

Hokejisté Karlových Varů porazili v prvním západočeském derby sezóny Plzeň 4:0 a potvrdili, že se jim proti regionálnímu soupeři daří. Naposledy s Lasselsbergerem prohráli v prosinci 2005. O své výhře Karlovy Vary rozhodly už v první třetině, ve které třikrát překonaly brankáře Romana Málka. Jeho protějšek Lukáš Mensator podruhé v sezóně udržel čisté konto.

Pražská Sparta pokračuje v úspěšných domácích vystoupeních, která ji v minulém ročníku nasměrovala až k mistrovskému titulu. Obhájce trofeje porazil Vítkovice 4:1, když dvě z jejích branek opět zařídili letní posily Petr Nedvěd a Tibor Melichárek. Brankář Tomáš Duba byl blízko své první vychytané nule v sezóně, necelých sedm minut před koncem ho však o ni připravil jedinou dnešní brankou hostí Pavel Trnka.

Třinec se dočkal prvního vítězství v sezóně a potvrdil, že se mu doma na Zlín daří. Ševci poslední tříbodové vítězství ve Werk Aréně získali před dvěma lety a osmi měsíci a nevedlo se jim ani tentokrát. Už ve druhé minutě otevřel skóre Peterek a první třetinu vyhrál Třinec 3:0. Mokrejš sice na začátku druhé třetiny snížil, jenže domácí si hlídali tříbrankový náskok a Peterek dokonal ještě do druhé sirény hattrick. Oceláři nakonec rozstříleli Okna vysoko 8:2.

Kladnu se "náprava" nevydařila

Kladno dostalo v minulém kole výprask ve Vítkovicích 8:3 a hráči se chystali spravit si chuť na nováčkovi z Ústí. Jenže Severočeši vedení bývalým Kladeňákem Vladimírem Evanem jim brzy překazili plány. Lvi vyhráli první třetinu 3:0 a domácí se nemohli prosadit před jejich brankářem Přikrylem. Tomáš Martinec navíc přidal na konci druhé třetiny svou druhou branku a po trefě Pazourka vedli hosté už o pět branek. Za Kladno dokázal skórovat pouze Pavel Patera.

Začátek zápasu zaspali také ve Znojmě, kde se hostující Slavia dostala už po pěti minutách do dvoubrankového vedení. Ve 37. minutě domácí předvedli domácí zmatky v obraně a Tomica zvýšil už na 0:3. A ani to ještě nebylo všechno, Orli se dokázali probrat až po další brance a dvanáct minut před koncem přece jen také skórovali, když se trefil Erat vracející se po zranění. Plášek a Haman ještě utkání zdramatizovali, na vyrovnání však už Znojmo síly nemělo.

Hokejová O2 extraliga - 6. kolo:
Čtvrtek 27. září:
Litvínov - Moeller Pardubice 1:2 po SNon-line
Pátek 28. září:
Oceláři Třinec - RI Okna Zlín 8:2on-line
Branky: 2., 34. a 40. Peterek, 5. a 43. Martynek, 17. a 60. Štefanka, 50. Tomas - 24. Mokrejš, 37. Vosátko.
Geus Okna Kladno - Slovan Ústečtí Lvi 1:5on-line
Mountfield Č. Budějovice - Bílí Tygři Liberec 3:2 v prodl.on-line
Branky: 10. Šimánek, 58. F. Novák, 65. Hudec - 8. Plodek, 43. Zíb.
Znojemští Orli - Slavia Praha 3:4on-line
Branky: 48. Erat, 52. Plášek, 54. Haman - 3. Micka, 5. Rataj, 37. Tomica, 44. Hlavačka.
Sparta Praha - Vítkovice Steel 4:1on-line
Branky: 5. Netík, 18. P. Ton, 40. P. Nedvěd, 51. Melichárek - 54. Trnka.
Energie Karlovy Vary - Lasselsberger Plzeň 4:0on-line
Branky: 3. Pech, 15. Němec, 15. Melenovský, 45. Kristek.

Reklama