Hlavní obsah

Netík v nové sezóně poprvé skóroval, Štrba se zranil

PRAHA

Pražská Sparta nelítostně potrestala chyby soupeřů ve vítkovických dresech a v dnešním 6. extraligovém kole si ve třetím domácím utkání připsala potřetí plný bodový zisk. K na první pohled jednoznačné výhře 4:1 nejvíce přispěli útočník Tomáš Netík, jenž si připsal dva kanadské body, a brankář Tomáš Duba.

Článek

Netík, dvaadvacetigólový střelec Sparty z loňského ročníku, se dočkal první branky v nové sezóně. "Určitě jsem rád, že to tam padlo, ale na druhou stranu to nebylo zase až tak dlouhé čekání. Už jsem tam měl tři asistence, tak je dobře, že jsem přidal i gól," řekl spokojeně Netík krátce po utkání novinářům.

Pětadvacetiletý útočník, jenž dosud neskóroval ani v letním Tipsport Cupu, otevřel v pátek skóre již v páté minutě. "Tibor Melichárek tam vybojoval puk, Michal Sivek mi to poslal a já to z voleje trefil. Bylo jedině dobře, že jsem tam u toho nemusel nic dlouho vymýšlet," popsal svou úspěšnou ránu Netík.

V novém ročníku jako kdyby přebíral roli po excelentním nahrávači Jaroslavu Hlinkovi, který zamířil do Colorada a vše zatím nasvědčuje tomu, že si v prvním týmu Avalanche zajistí místo. V zápase si Netík kromě gólu připsal i další finální přihrávku. "Jarda v tom byl určitě lepší, ale já chci týmu v útoku samozřejmě pomoci co možná nejvíce po všech stránkách," řekl Netík.

Skvělý zápas odehrál i Tomáš Duba

Výborným výkonem, který dal vzpomenout na jeho skvělá vystoupení z vyřazovacích bojů jarní části extraligy, se zaskvěl gólman Tomáš Duba. Od čistého štítu ho nakonec dělilo pouze šest minut a 45 vteřin. "Hlavní jsou tři body a vítězství," odmítal smutnit Duba. "Zápas byl vyrovnaný a konečné skóre neodpovídá. Vítkovice nehrály vůbec špatně a rozhodl ten gól po krásné individuální akci Petra Nedvěda."

Nestává se často, aby Sparta v domácím prostředí přepustila soupeři tolik iniciativy. "Já jsem byl rád, že jsem byl v permanenci," pochvaloval si přesto Duba. "V různých částech druhé třetiny jsme polevili a přestali bruslit, ale ve třetí už to bylo zase dobré. Musím klukům poděkovat, moc mi tam pomohli," ocenil spoluhráče šestadvacetiletý gólman Sparty.

Z pohledu Sparty měl páteční duel i přes příznivý výsledek jednu vadu na kráse. Zápas nedohrál kvůli zranění z první třetiny útočník Martin Štrba. Křídlo druhého útoku Pražanů utrpělo řeznou ránu o brusli a jeho zápěstí tak muselo zacelit šest stehů. "Měl štěstí, protože to bylo jen kousek od tepny," uvedl kouč František Výborný. Štrba by však měl být podle všeho připraven již na nedělní souboj s Kladnem.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice