Hlavní obsah

Jágrův (ne)gól vyvolal bouři nevole. Fakt už nevíme, co jiného by mělo platit, zuří v Kladně

Kladno

Kladenský zimák právě exploduje nadšením. Rozhodčí René Hradil v 15. minutě po konzultaci s kolegou u videa uznává gól Jaromíra Jágra, kterým Rytíři obracejí skóre zápasu s Karlovými Vary na 2:1 ve svůj prospěch. Tedy obracejí... Po necelých čtyřech minutách je všechno jinak a ve hře se pokračuje ze nerozhodného stavu.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Rozčílený Jaromír Jágr - ilustrační foto.

Článek

Co přesně se na ledě událo? Centr první formace Středočechů Petr Vampola si s kotoučem na holi vybruslil od pravého mantinelu a našel Jágra, který neváhal a z ostrého úhlu z voleje vypálil. Karlovarský gólman Filip Novotný puk neudržel a sudí Hradil ihned signalizoval, že si půjde překontrolovat k videu, jestli černá guma nepřešla celým svým objemem brankovou čáru.

Brankový rozhodčí Alexander Fedoročko po zhlédnutí záznamu shledal, že puk je za čarou, takže hlavní arbitři Hradil s Antonínem Jeřábkem trefu uznali. Ještě před vhazováním ve středním kruhu ale využil karlovarský kouč Martin Pešout trenérské výzvy a video se šlo kontrolovat znovu.

Důvod? Nedovolené bránění útočníka Rytířů Ladislava Zikmunda gólmanovi Novotnému v brankovišti. Po necelých čtyřech minutách bádání Hradil s Jeřábkem rozpažili a branku neuznali.

Kladenským stadionem se nesl ohlušující pískot. Příznivci Rytířů i jejich hráči a trenéři mohli inkriminovanou situaci vidět na kostce nad ledem a zdálo se, že Zikmunda poslal na brankáře Novotného zákrokem zezadu útočník Západočechů Jiří Černoch.

„Karlovy Vary se mohly cítit poškozené, nicméně tam byl jasný krosček na našeho hráče (Zikmunda), který padnul na jejich gólmana. Puk zůstal za brankovou čarou. Už nevím, jaký gól by měl platit. Fakt nevím," podivoval se po utkání trenér domácích Jindřich Lidický.

„Je možná trochu zvláštní, že se jedna situace zkoumá u videa hned dvakrát, ale takhle to prostě je, takhle jsou nastavená pravidla," nechtěl se pouštět do žádných větších rozborů asistent karlovarského trenéra Tomáš Mariška.

Protože Energie s trenérskou výzvou uspěla, mohla ji do konce utkání využít znovu. A taky že ji použila. Čtrnáct vteřin před koncem druhé třetiny nechali Karlovarští přezkoumat Austinův gól na 3:3 při kladenské dvojnásobné přesilovce. Opět kvůli možnému nedovolenému bránění gólmanovi.

Tentokrát už ale Západočeši neuspěli. „Těch videí bylo v utkání na můj vkus poměrně moc. Ještěže jich nemohlo být dvacet, protože by jich dvacet nakonec bylo," glosoval Lidický zápas, který trval přes tři hodiny.

Reklama

Související témata: