Hlavní obsah

Pardubice - Slavia 1:3Slavia vyhrála v Pardubicích a vede už o pět bodů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Červenka 0 : 1
47. Hlinka 1 : 1
53. Vondrka 1 : 2

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic nedokázali navázat na dvě předchozí výhry v domácím prostředí a v předehrávce 20. kola O2 extraligy podlehli pražské Slavii 1:3. Hosté si výhrou upevnili vedení v tabulce, před druhým Libercem mají náskok už pět bodů. Pardubice nastoupily i s ostrostřelcem Sýkorou, který se kvůli zdravotním potížím omluvil z turnaje Karjala v Helsinkách.

Článek

Domácí začali lépe, jejich herní převaha však končila na brankáři Svobodovi. Hosté, jimž vypadl ze sestavy kanonýr Bednář, trpělivě čekali na své šance, a když se štěstím přežili bez úhony nepřesnou dorážku Ondřeje a Rolinkovo obtočení kolem branky, mohli jít dokonce do vedení. V 11. minutě hledal Rataj chytře na brankovišti Žižku, ale ten netrefil puk.

O chvilku později řešil přečíslení dvou na jednoho samostatně Beránek, jeho bekhendové zakončení však skryl domácí gólman Lašák do lapačky. Na druhé straně vyslal parádní táhlou střelu zpoza obránce Ondřej, ale Svoboda jeho dobře mířenou ránu vyrazil. Na začátku 19. minuty přišlo první vyloučení, Kolařík před svým odjezdem na střídačku přihrál o hrazení ve středním pásmu do jízdy Červenkovi, jehož uctivě stínovala dvojice Píša - Linhart tak dlouho, až specialista na tyto situace jejich bohorovnost ztrestal přesnou střelou ke vzdálenější tyčce.

HOKEJ ON-LINE NA SPORT.CZ:
O2 extraliga - 20. kolo:Pardubice - Slavia Praha

Krátce po zahájení druhé třetiny mohlo být s Moellerem ještě hůře: sám na Lašáka uháněl Tomica, ale domácí gólman svůj tým podržel. Ve 23. minutě se ke střele i přes faul hostující obrany šikovně proháčkoval Sýkora, Svobodu však propálit nedokázal. Před polovinou utkání mohl zvýšit Rataj, v dobré pozici sám před Lašákem však střelou mezi betony neuspěl. Na druhé straně napřáhl Blažek, jehož vychytal opět Svoboda. Ve 37. minutě trefil Havíř od modré nenápadnou střelou skrze klubko hráčů horní tyčku, takže podruhé do kabin šly oba týmy za nezměněného stavu.

Do třetí dvacetiminutovky zamíchal domácí kouč Říha se sestavou, efekt se však dlouho nedostavoval. Až ve 48. minutě přišla jedinečná šance Pardubic, když Dudu následoval po 44 sekundách na trestnou lavici také Rataj a domácí hráli v pěti proti třem. Uvadající prapor Východočechů zvedl kapitán Hlinka, který si ze strany vybruslil až k brankovišti a s přehledem prostřelil Svobodu.

Slavii inkasovaný gól nijak nerozhodil, pokračovala v pozorném výkonu a byla iniciativnější, což se jí brzy vyplatilo. V 54. minutě nejprve trefil Doležal tyčku a Červenka nedokázal dorazit puk za zády povyjetého Lašáka, po následném vhazování se však dostal odražený kotouč k Vondrkovi, jenž z mezikruží namířil svou polovysokou ránu přesně. Hru domácích bez brankáře a jakoukoliv snahu zvrátit výsledek utnul třetím gólem Hruška.

Hokejová O2 extraliga - předehrávka 20. kola:
Moeller Pardubice - Slavia Praha 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 48. Hlinka (Píša) - 20. Červenka (Kolařík), 54. Vondrka (Doležal), 60. D. Hruška (Tomica). Rozhodčí: Turčan - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 5:10. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 10.127.
Pardubice: Lašák - Píša, Linhart, Snopek, Havíř, Posmyk, J. Kolář II - P. Sýkora, Pivko, Rolinek - Ondřej, Pucher, Somík - Tvrdík, Blažek, Hlinka - Cetkovský, Koukal, Zohorna. Trenéři: Říha a Rohlík.
Slavia Praha: A. Svoboda - Kadlec, Vašíček, Hlavačka, Kolařík, Sloboda, Žižka, Němeček, Drtina - D. Hruška, Beránek, Tomica - Duda, Červenka, Vondrka - Micka, Rataj, Sup - V. Růžička ml., Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.

Reklama

Související témata: